Dizajn novog iOS 7 je star skoro 10 godina!

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна

ios 7 beta 

Signalni barovi su sveprisutni na telefonima, toliko da smo razvili ceo jezik oko nje - "Koliko barovima imaš" ili "Ne znam zašto je pao poziv, imao sam, kao, tri bara ". Sa pet jednostavnih tačaka koje sede na vrhu ekrana iPhone, IOS 7 uskoro, svi ćemo se pita jedan drugog:

"Koliko tačaka imaš?"

ios 7 old

Dakle, ovde priča dobija mali zaokret. Sadačnji dizajn iOS 7 je deo originalnog iPhone-ovog prototipa, hardvera iz 2005! Jony Ive je gradio telo, hardver iPhona u tajnosti,  Skott Forstall je gradio iOS u tajnosti. Jony Ive je koristio lažni ekran kako bi upotpunio sliku - ekran sa pet tačaka i flat ikonama.

Za mene, ove jednostavne, specifične tačke su dokaz da je zaista došlo do podela unutar dizajna Apple. Ovaj mali komad prototipa je sedeo na prašnjavoj polici skoro deceniju od svog osnivanja, a tu je i danas, pozicioniran kao trešnja na vrhu (šlaga) novog interfejsa. Ovo daje kredibilitet priče da je Skot Forstall bio lider stvaranja iOS na jedan način, dok, ispod površine, još jedan, često bolјi dizajner je morao da sačeka dest godina da njegova ideja ispliva na površinu. Neki ljudi su definitivno ispred svoga vremena, kao Jony Ive.

 

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

FacebookDiggStumbleuponGoogle +RedditLinkedinRSS FeedPinterestPin It
 

O Autoru...


Goran

Goran je postao zaljubljenik Apple iUređaja 2007 kupovinom iPhona prve generacije. Od tada redovno prati sva dešavanja vezana za Apple, kao i to da nije propustio ni jednu verziju iPhona (stiže nova generacija). Jedan je od osnivača bloga ajfon.rs 2009 godine a od 2011 vlasnik (urednik) istog. Šta radi u slobodno vreme? Uživa u Apple iUređajima. :)