Fotografije Steve Jobs-a iz knjige "Fearless Genius"

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Doug Menuez je objavio svoju novu knjigu fotografija " Fearless Genius " posvećenu Steve Jobs iz doba NeXT. Deo fotografija već je poznat čitaocima aJfon.rs, ali postoje neke koje smo čak i mi videli prvi put.

Svaka slika ima svoju priču i jedinstven potpis.  Uronite u svet kasnih osamdesetih - početak devedesetih.

Fearless Genius 1

 

On je počinjao u novoj kompaniji koja se zove NeXT i bila mu je namera da izgradi superkompjuter koji će transformisati obrazovanje. Nјegov plan je bio da se napravi moćan računar a pristupačan učeniku da može da ga koristi.

Fearless Genius 2

Dan kada je Ross Perot dao Steve Jobs-u $20 million.

Fremont, California, 1986.

Fearless Genius 3

Steve Jobs se pretvara da je čovek.

Menlo Park, California, 1987.

Stiv nije tip momka za kojeg se ikada činilo da je opušten. Tako da je bilo iznenađujuće da se vidi Stiv kako šutira ovu loptu na plaži na pikniku kompanije. Činilo se da se dobro zabavlјa, ali izgledalo je kao performans dizajniran da se podstakne tim da se opusti.

Fearless Genius 4

Steve Jobs gleda NeXT Computer Case prototip

Santa Cruz, California, 1987.

Redak pogled Steve Jobs-a u akciji, u ovom slučaju agonija preko površine teksture eloksiranog livenog magnezijuma kocke za naredni računar sa Ken Haven-om, direktorom, inžinjerom mašinstva. Magnezijum je lagan i jak, ali komplikacije u proizvodnji kocke kao i približavanje standardima Steva značilo je brzo odustajanje i odlaganje od proizvoda.

Direktor dizajna Eddie Lee opisao je svoje interakcije sa Stivom kao jedne od najvećih iskustava svog života. Naravno da je teško, kaže on, ali on to nikada nije uzeo lično, jer je uvek bio u vezi sa "učini stvar bolјu."

ABOUT THE FEARLESS GENIUS PROJECT from doug menuez on Vimeo.

Knjigu inače možete poručiti na sajtu http://www.fearlessgenius.org/ ili jednostavnije putem App Store

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

FacebookDiggStumbleuponGoogle +RedditLinkedinRSS FeedPinterestPin It
 

O Autoru...

Svemir

Svemir Sarčević, legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju davne 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. :-)