iPhone korisnici prijavljuju problem sa Touch ID senzorom nakon ažuriranja na iOS 9.1

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

View post on imgur.com

   Najnovije ažuriranje Apple-ovog softvera koje je bilo za iPhone i iPad je trebalo delimično da popravi nekoliko bagova, ali izgleda da je stvorio novi, bar za neke korisnike popularnih spravica.

   Prema postovima na sajtu Apple Podrška zajednice, ažuriranje, pod nazivom iOS 9.1 i puštenom 21. oktobra, uzrokuje probleme sa senzorom za otisak prsta koji se koristi za otklјučavanje ekrana i uređaja. Nakon instaliranja ispravke, touch ID funkcija je spora, ne prepoznaje otisak prsta, ili jednostavno ne radi.

Apple nije odgovorio na zahtev za komentar.

   Poslednji update za iPhone operativni sistem kompanije je treći od septembarskog oslobađanja. Dva ranija Tweaksa su se bavila pitanjima ekrana koji se zamrznu.

   U postova na forumu za podršku, korisnici koji su instalirali iOS 9.1 opisuju različite probleme sa kojima se suočavaju sa najnovijim ažuriranjem i Touch ID.

"Touch ID je odlično radio pre instaliranja IOS 9.1, a zatim posle restarta i nakon ulaska u režimu uštede energije, je prestao sa radom", rekao je jedan od korisnika.

"Ja koristim iPhone 6S 64GB i nadogradiio sam na iOS 9.1 pre nekoliko dana", napisao je drugi korisnik.

"Moj Touch ID je postao veoma sporo ili čak ne radi posle nekoliko pokušaja, i za ulazak treba da unesem svoju lozinku."

   Neki korisnici kažu da su pokušali sa Hard Reset-om (držite Power i Home tastere), ali to ne popravlja grešku.

"Ponovno pokretanje telefona privremeno rešava problem, ali Touch ID prestane da radi nakon dan ili dva", rekao je korisnik.

"Nisam našao trajno rešenje."

   Ljudi koji su ažurirali na iOS 9.1 ne mogu povratiti svoje uređaje na prethodnu verziju, Apple je prestao ssa potpisivanjem, tako da svako sa Touch ID pitanjem će morati da sačeka na Bug Fix.

 

(izvor Forbs)

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

FacebookDiggStumbleuponGoogle +RedditLinkedinRSS FeedPinterestPin It
 

O Autoru...

Svemir

 

Svemir Sarčević, legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. :-)