Prodaja iPad Pro će doneti Apple $ 2,4 milijardi dolara prihoda

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

ipad pro apple

Ako partneri ne razočaraju.

   Prema prognozama istraživanje tržišta RBC Capital Markets, tablet iPad Pro, čija prodaja je počela ovog meseca, Apple-u će doneti $ 2,4 milijardi dolara prihoda. Da bi to uradila, kompanija mora da proda oko 3 miliona jedinica u prva tri meseca. Ovi proračuni važe za prosečnu cenu tablete u iznosu od $ 800. Ako se ovi pokazatelјi postignu, onda Apple-ov neto profit će biti $ 600 miliona dolara, a cena akcija će porasti za 8-10 centi. U ovim proračunima, možete izračunati prosečan neto profit koji proističe od svakog Apple iPad Pro. To je $ 200.

   Međutim prognoze implementacije zavise od nekoliko faktora. Jedan je nastavak nedostatka Apple olovka, što je važan alat u radu na iPad Pro. Bez ovog pribora može doći do odlaganja kupovine od strane profesionalaca koji rade u oblasti dizajna i animacije.

   Ništa manje važno nije ni moguć nedostatak ekrana koji se dobija od Sharp-a. Međutim ako se to i desi, displeje može da obezbedi Samsung, dakle, takav scenario je malo verovatno. Ipak, početne prognoze analitičara koji su sumnjali u potražnji za novim tabletom kompanije postepeno se pobolјšava, jer interes za iPad Pro raste.

 

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

FacebookDiggStumbleuponGoogle +RedditLinkedinRSS FeedPinterestPin It
 

O Autoru...


Goran

Goran je postao zaljubljenik Apple iUređaja 2007 kupovinom iPhona prve generacije. Od tada redovno prati sva dešavanja vezana za Apple, kao i to da nije propustio ni jednu verziju iPhona (stiže nova generacija). Jedan je od osnivača bloga ajfon.rs 2009 godine a od 2011 vlasnik (urednik) istog. Šta radi u slobodno vreme? Uživa u Apple iUređajima. :)