Consumer Reports: najpouzdaniji brend laptopa je....

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Macbook Air

Prema studiji koju je uradio Consumer Reports, najpouzdaniji kompjuteri na svetu su Apple MacBook. Oni se u velikoj meri manje kvare nego PC Windows.

   Mac korisnici i lјubitelјi PC često učestvuju u beskrajnim raspravama, svako braneći svoju omilјenu marku. Iako je često teško Windows entuzijastima da priznaju Apple-ovu nadmoć, izgleda da je Consumer Reports rešio to pitanje sa novim izveštajem. 

Mnogo manje zastoja na MacBook-u

   Na uzorku 58.000 anketiranih potrošača, koji su kupili laptop računar u periodu 2010-2015, 20% korisnika računara su doživeli kvar u prve tri godine nakon kupovine. Na Apple računare stopa pada na (9%) za MacBook Pro i samo (7%) za MacBook Air. Na vrhu liste Windows proizvoda je: Gateway NV (13%) i LT (14%), tu je Samsung ATIV Book (14%), Lenovo ThinkPads (15%) i Dell XPS linija (15%). Čak i posle pet godina korišćenja, korisnici MacBook od 2010. do sada nikada nisu iskusili problem.

Stopa zadovolјstva, dva puta veća

   Osim toga, studija otkriva da se Windows računari koriste 20 sati nedelјno, dok Mac u proseku 23 sata. Ova razlika pojačava jaz pouzdanosti između ove dve marke. Stopa zadovolјstva na kraju pokopava Microsoft, jer 71% fanova MacBook u potpunosti biva zadovolјno u odnosu na samo 38% za PC računare.

Veća cena Apple

   Jedina slaba tačka Apple računara je, naravno, cena, koja je mnogo veća od većine Windows mašina. Slično tome,  je i popravka MacBook-a, koja takođe košta mnogo skuplјe od PC-a. Kao i obično, kvalitet dakle ima svoju cenu.

Da li se slažete sa ovim procentima prijavlјenim u ovoj studiji? Ostavite svoj komentar.

  

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

FacebookDiggStumbleuponGoogle +RedditLinkedinRSS FeedPinterestPin It
 

O Autoru...


Goran

Goran je postao zaljubljenik Apple iUređaja 2007 kupovinom iPhona prve generacije. Od tada redovno prati sva dešavanja vezana za Apple, kao i to da nije propustio ni jednu verziju iPhona (stiže nova generacija). Jedan je od osnivača bloga ajfon.rs 2009 godine a od 2011 vlasnik (urednik) istog. Šta radi u slobodno vreme? Uživa u Apple iUređajima. :)