iPhone 5se će imati procesor od iPhone 6s

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

 iPhone 5se

Model sa memorijom od 32gb nije planiran.

Prošle nedelјe se saznalo da će se novi iPhone sa veličinom ekrana od 4 inča zvati iPhone 5se. On će nastaviti liniju Apple uređaja poznatiju i kao "džepni uređaj", kada se palac izvlači do bilo kog dela ekrana smartfona.

Međutim, bez obzira na broj funkcija i mogućnosti iz poslednja dva predvodnika, smart telefon je viđen kao uređaj sa zastarelim hardverskim karakteristikama. Ali to neće biti tako.

9to5mac, pozivajući se na sopstveni izvor u Apple piše da će novi iPhone 5se umesto čipova A8 i M8, kao što je ranije saopšteno, pokretati A9 procesor i M9. Takođe izvor navodi da je novina da će biti predstavlјen sa memorijom 16 i 64 GB, bez srednjeg 32 GB.

Podsetimo se da iPhone 5se očekuje u martu i da će dobiti zadnju kameru od 8 Mp, prednju 1.2 Mp, NFC čip za Apple Pay, Bluetooth 4.2,  802.11 ac wi-fi, kao i funkciju Live Photos, ali bez podrške 3D Touch.

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

FacebookDiggStumbleuponGoogle +RedditLinkedinRSS FeedPinterestPin It
 

O Autoru...

Autor Svemir Sarčević

 

Svemir Sarčević, legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. :-)