Stiv Džobs objasnio značenje prefiksa "i" za iPhone i druge Apple uređaje

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

ipad

Apple-ova imenovanja uređaja su imale neke zanimljive priče koje stoje iza njih.

Bilo je:

- Lisa računar, nazvan nakon što je Apple suosnivač Stiv Džobs dao ime uređaju po svojoj kćerki,

- iMac, uveden 1998. godine kao prvi proizvod Apple sa "i" prefiksom, koji je slavno nazvan tako zbog spajanja na internet.

Ili, smo mi tako mislili. U stvari, malo slovo "i" koji je postalo prefiks za iPod i iPhone, iPad, iMac, među mnogim drugim softverskim i hardverskim proizvodima Apple, može se reći da je zapravo imalo malo veze sa rečju "internet ", iako možda nikada nećemo zaista 100% da li je to baš tako.

Najnoviji pokušaji da se istraže razlozi takvih imena Apple-ovih proizvoda je Independent, koji je citirao Džobsa u jednom od njegovih ranijih obraćanja:

"Ovo je Macintosh, mi smo imali za cilj da napravimo uređaj koji su naši potrošači želeli, a to je kompjuter koji je na Internetu - jednostavn i brz",

rekao je on u to vreme.

"I to je ono za šta je ovaj proizvod namenjen."" 'I' podrazumeva i neke druge stvari za nas", rekao je Stiv.

Koje su to stvari, mogu se videti na slici ispod.

i

Dakle, iMac, pa kasnije iPod, iPhone, iPad, svi oni daju nagoveštavaju da je jedno od znacenja "i" sigurno internet. Mada, kasnije su došli Apple TV i Apple Watch... Koji ovo demantuju.Da li su gore prethodno navedeni uređaji sa prefiksom "i" poslednji koji su izašli i poslednji koji će dokle god se proizvode i postoji Apple zvati tako, verovatno sa 100% sigurnošću, nećemo nikad saznati.

  

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

FacebookDiggStumbleuponGoogle +RedditLinkedinRSS FeedPinterestPin It
 
 

 

O Autoru...


Lazar

 

Lazar Stanojević, mlad, ambiciozan, veliki zaljubljenik u tehnologiju, najviše u Apple uredjaje. Ljubav ka Apple-u se rodila kupovinom iPhone-a 3Gs 2009. godine. Od tada koristi samo iUredjaje. Timu se priključio 2014 u želji da upotpuni sadržaj i podeli svoja iskustva. :)