Stiv Wozniak: Apple nije više kompanija kao nekad

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Steve-Wozniak

Када су се Стив Џобс и Стив Вознијак удружили да изграде Епл, они нису имали намеру да продају модне сатове.

"Ово није фирма Епл која је била првобитно, односно компанија која је заиста променила свет",

 - рекао је Воз у недавном Reddit AMA када је упитан о  Apple Watch .

Воз поседује  Apple Watch, и он га често носи. У недавном наступу у емисији код  Конана,  носио је модел од нерђајућег челика Milanese Loop. Али Воз није сигуран за Епл да ће постати фирма за продају часовника.

"Бринем се мало  - Мислим ја волим свој  Apple Watch, али - то нас је одвело на тржиште накита где ћеш купити сат од $ 500 или $ 1100 на основу тога колико ти је важно да мислиш да си особа,"

 - написао је Воз.

Воз је ипак признати, међутим, да Епл мора да "прати" потребе тржишта да би остао конкурентан и да створи производе које ће купци волети.

 "Мораш да пратиш путеве тржишта."

Наравно, још увек је нејасно колико тачно је успешан овај потез био за Епл. Компанија неће да открије тачно колико сатови је продато, тако да имамо само незванични цифре продаје. Према најновијим подацима око 7 милиона Епл сатови је продато за првих шест месеци појављивања. То је импресивна бројка за прву генерацију производа - посебно оног који многи још увек гледају са сумњом.

Шта год Воз размишља о Apple Watch, и како се Епл променио као компанија, он нема притужби на Тим Кука, који је преузео компанију од Џобса у октобру 2011. године.

 

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

FacebookDiggStumbleuponGoogle +RedditLinkedinRSS FeedPinterestPin It
 
 

О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 (једини) власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)