Ko kupuje novi iPhone SE? Šta pokazuju podaci

iphonese

Slice Intelligence je otkrila prve cifre onlajn prodaje iPhone SE, koji potvrđuju da je manje lјudi pohrlilo na mrežu da bi kupili najnoviji iPhone, nego što su to uradili za poslednji model.

Broj iPhone SE koji su kuplјeni prvi vikend bio je 94 odsto manji nego kada je iPhone 6S lansiran, što je 46 odsto od broja iPhone 6 uređaja prodatih prve nedelјe.

image1

Novi Epl kupci

Rani podaci iz Slice Intelligence ukazuje na to da SE može pomoći Eplu da proširi bazu iPhone potrošača. Samo 35 procenata iPhone SE kupaca kupilo je iPhone u poslednje dve godine, a 16 odsto njih su bili ranije korisnici Android uređaja. Poređenja radi, 49 odsto iPhone 6Ѕ kupaca prešlo je iz prethodnog iPhone, a 10 posto zamenili su Android uređaj u poslednje dve godine.

image2

IPhone za sve?

Kupci SE izgledaju mnogo drugačije nego Epl fanovi, koji obično stoje u redu da kupe najnovije proizvode iz Cupertina. Oni su stariji, manje obrazovani, i iznenađujuće ima više muškaraca. Više od jedne petine SE kupaca su od 45 – 54 godine u odnosu na 18 odsto svih iPhone kupaca; i 77 procenata SE kupaca su muškarci, u odnosu na 69 odsto.

image3

Podaci o obrazovanju SE vlasnika nudi naznaka da SE donosi novu publiku iPhone. Samo 39 posto novih vlasnika SE ima fakultetsku diplomu, a 46 odsto je onih koji su prethodno imali iPhone 6 ili iPhone 6S. I dok obrazovanje i prihod obično idu tesno jedan uz drugoga, nije bilo znatne razlike u prihodima između SE kupaca i onih drugih iPhone modela.

image5

O ovim podacima

Sa panela preko 4 miliona onlajn kupaca, Slice Intelligence daje najdetalјne i tačne podatke digitalne trgovine koje su na raspolaganju, a prijavlјene su dnevno.

Slice Intelligence je jedini servis za merenje digitalne trgovine direktno od potrošača, kao i većine trgovaca, na nivou stavke, i tokom vremena. Naša metodologija precizno meri trgovinu kako se dešava.

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

FacebookTwitterDiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
O Autoru...

Autor Svemir Sarčević

 

Svemir Sarčević, legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. :-)