Da sklopi iPhone SE Apple košta oko $160

iphone se

16 GB iPhone SE košta Apple oko $ 160 za izgradnju, prema najnovijem IHS izveštaju.

Američka verzija iPhone SE sa 16 gigabajta (GB) NAND memorije nosi troškova materijala (BOM) od $ 156.20, koja se diže do $ 160.00 kada se doda cena proizvodnje, prema rezultatima iz IHS, a telefon kuplјen od strane Apple Store 31. marta 2016. godine, na malo za model iPhone SE 16GB vi plaćate $ 399.

"IPhone SE predstavlјa spoj tri iPhone generacije - iPhone 5S, iPhone 6 i iPhone 6s - u nešto sasvim novo," kaže Andrew Rassweiler, viši direktor u IHS.

"Uprkos svojoj fizičkoj sličnosti sa iPhone 5s, dobijeni proizvod je daleko superiorniji. U stvari, jedini značajniji kompromis iPhone SE protiv iPhone 6s je manja veličina i niže rezolucije ekrana."

IHS je otkrio da je iPhone SE pozajmio mnoge iste - ili barem vrlo slične - komponente iz prethodne tri generacije telefona, kao što sledi:

• iPhone 5s: Opšti dizajn je veoma sličan i na iPhone 5S, koji je pokrenut 2013. "Veličina i rezolucija ekrana su iste između iPhone SE i iPhone 5s, iako su mehaničke komponente kao što su kućište neznatno izmenjene," rekao je Rassweiler.

• iPhone 6: iPhone SE komponente radio-frekvencije (RF) koriste se za LTE povezivanje i imaju isti Qualcomm (MDM9625) rešenje koje možete naći u iPhone 6. U zavisnosti od modela, iPhone SE podržava performanse optimizovane do 18 globalnih LTE brendova, što je otprilike isti kao i kod iPhone 6 ali manje od sadašnjeg iPhone 6s. iPhone SE takođe deli od iPhone 6 sekundarnu kameru 1.2 megapiksela.

• iPhone 6s: iPhone SE koristi isti procesor A9 sa dinamičkim ramom (DRAM) da podrži interaktivno igranje i druge aplikacije koje utiču na procesor. 12 megapiksela primarna kamera i modul je takođe isti u oba iPhone SE i iPhone 6s.

Više detalja imate na slikama u nastavku:

IHS

IHS 2

  

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

FacebookTwitterDiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
O Autoru...

Autor Svemir Sarčević

 

Svemir Sarčević, legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. :-)