Apple je ponovo prijavio smanjenu proizvodnju iPhone delova

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

iphone

Apple je ponovo prijavio da je smanjio proizvodnju komponenti za iPhone 6s i iPhone 6s Plus, što znači da se nastavlјa rez od poslednjeg kvartala. Kompanija je rekla da su smanjili porudžbine od nekih kompanija koje snabdevaju delove za iPhone 6s i 6s Plus.

Spora prodaja vodećih iPhone 6s i iPhone 6s Plus, koji su prvi put predstavlјene prošle jeseni, su primorale Apple da prilagodi zalihe. Snižena proizvodnja za četvrtinu u januar-mart za oko 30% u odnosu na period od pre godinu dana ranije. Sa sporom prodajom još uvek, ova američka kompanija je rekla dobavlјačima delova u Japanu i drugde da će zadržati smanjen nivo proizvodnje u tekućem kvartalu.

Nikkei napominje da Apple dobavlјači, kao što su Japan Display i Sharp već rade sa smanjenim kapacitetima, a rez u proizvodnji za Apple može da utiče na te kompanije u svojim procenama zarade.

[izvor]

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

FacebookDiggStumbleuponGoogle +RedditLinkedinRSS FeedPinterestPin It
 
 

O Autoru...

Autor Svemir Sarčević

 

Svemir Sarčević, legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. :-)