KGI: Model iPhone za 2017 od stakla

iphone 7

Analitičar Ming Či Kuo (KGI hartije od vrednosti) smatra da će Apple dramatično promeniti izgled novog iPhone koji će doći u 2017.

Umesto tradicionalnog aluminijumskog kućišta, koji Apple preferira poslednjih pet godina (uzimajući u obzir i ram iPhone 4 / 4S), kompanija će sada koristiti staklo. Približno isto kao 2010. godine kada su objavili iPhone 4 model.

Za razliku od iPhone 4 / 4S novi smartphone može izgubiti aluminijumski ram. Takva odluka može da proistekne iz razloga da Apple želi da postane prvi proizvođač pametnih telefona, koj je u potpunosti odustao od metalnih delova u telu gadžeta.

Pored svega iPhone bi trebao da ima i AMOLED ekran. Novi nivo boja i kontrasta – samo je jedna prednost ovakvog proizvoda. AMOLED je mnogo lakši od tradicionalnog LCD. Ako uzmemo u obzir da će u slučaju stakla dovesti do značajnog dodavanja na težini uređaja, Apple će moći da nadoknadi taj nedostatak uz pomoć ekrana.

U međuvremenu, kompanija je potpisala sporazum sa Južnokorejskim proizvođačem Samsung Electronics za snabdevanje impresivne serije OLED-podloge. Prognoza analitičar zvuči ubedlјivo, ali postoji logično pitanje - šta da očekujemo od iPhone ove godine? Nadamo se da u septembru nećemo biti razočarani. 

9to5 ]

 

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

FacebookTwitterDiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
O Autoru...

Autor Svemir Sarčević

 

Svemir Sarčević, legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. :-)