BMW i Daimler navodno završili razgovore sa Apple oko projekta automobila

icar

Епл наставља да развија везе са немачкоj аутомобилској индустрији, али по реакцијама два велика произвођача изгледа неуспешно.

Информације о покретању Titan пројекта још нису званично потврђене, али постоје гласине да је компанија већ у потрази партнера међу великанима у аутомобилској индустрији. Међутим Епл се суочава са првим озбиљнијим потешкоћама у овом случају.

Према немачком издању Handelsblatt, представници два велика произвођача аутомобила су одбили даље преговоре о сарадњи са Епл због разлика у праћењу и преносу података.

Момци из Cupertinа желе да њихова нова кола чврсто буду интегрисана са Епл софтвером, а за Немце први приоритет је како безбедност корисника као и података.

BMW је завршио разговор на ову тему још прошле године. Тим Кук  је посетио седиште BMW-а у Минхену прошле године и високи руководиоц Епла је обишао фабрику аутомобила ове компаније у Лајпцигу и видео како се прави i3 електрични аутомобил. Убрзо након тога, разговори Епла и BMW су завршени, док се Даимлер (произвођач Мерцедес-Бенз) повукао недавно.

Епл ипак намерава да користи непроцењиво искуство немачке аутомобилске индустрије у свом пројекту. Према листу Frankfurter Allgemeine, круже гласине о стварању тајне лабораторије у Берлину у којој ће радити два туцета прве класе немачког инжењерства водећих аутомобилских компанија у Немачкој.

 

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

FacebookTwitterDiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 (једини) власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)