Apple promenio algoritam za rad senzora Touch ID i master lozinke

Touch ID

Врло често, у свом оперативном систему Епл укључује иновације које просечан корисник не може приметити. Пре неколико дана, компанија је ревидирала списак правила која захтевају од корисника када да унесе главну лозинку и Touch ID.

Главна лозинка – је нумеричка комбинација која се користи као алтернатива за Touch ID и спречава приступ аутсајдера подешавањима и садржају смартфона и систему. Може се мењати у менију Settings - Touch ID & Passcode.

Према измењеној безбедносној политици, главна лозинка ће се захтевати у следећим случајевима:

• уређај никада није откључан помоћу главне лозинке за последњих 6 дана

• уређај никада није откључана помоћу отиска прста тј. скенирањем Touch ID у последњих 8:00 часова

До сада је деловао на мало другачији начин алгоритма за захтев лозинке. Према томе, корисник је нужно морао да унесете главну лозинку у следећим случајевима:

• iPhone или iPad су искључени, ресетовани, или нису били подвргнути откључавању више од 48 сати

• блокиран даљински помоћу My iPhone

• после пет неуспешних покушаја откључавање уређаја помоћу Touch ID

• када прикључите нове поставке сензор за отисак прста Touch ID

Промене су описане у ажурираном приручнику о безбедности од 12. маја. Дакле, ако приметите да је смарт телефон постао чудан на начин да пита, тражи главну лозинку уместо коришћења Touch ID, немојте се изненадити. Епл је направио неке измене у алгоритму сензора.

 

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

FacebookTwitterDiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 (једини) власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)