Mac: Novi veoma opasan malver kruži internetom

malver

Компанија BitDefender Labs је открила нови malware за Mac. Назван је Backdoor.MAC.Elano.

Раније ове године, први ransomware за Mac је открио ( KeRanger: он је искорењен од стране Епла ). Данас, други malware - идентификовао је BitDefender Labs.

Веома опасна малвер!

Backdoor.MAC.Elanor тренутно кружи по сајтовима за преузимање за које се сматра да су поуздани, укључујући и MacUpdate. Сакривен је у лажној апликацији фајл конверзије, под називом EasiDoc Converter.app. Овај фајл је заправо лоша скрипта која може уписати даљински код, да краде податке или контролише камеру Mac-a.

Према главном техничару у BitDefender, Тиберија Акинте, овај малвер-је посебно опасно, јер се веома тешко открива и обезбеђује хакеру могућност да у потпуности контролише компромитован систем. Другим речима, када је заражен Mac, опције су неограничене.

Како да избегнете малвер

Да бисте избегли катастрофу, размислите да забраните свом Mac да отвара апликације које нису из Mac App Store или од угледних програмера.

 

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

FacebookTwitterDiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 (једини) власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)