Apple otvara novu laboratoriju za pobolјšanje kamere na iPhone i iPad-u

kamera

Danas kvalitet kamere – jedna je od glavnih karakteristika modernog smart telefona. Kupovinom novog iPhone, očekujemo da će fotografije snimlјene njime, biti znatno bolјe. Iz tog razloga, Apple ne može da izgubiti obraz, a kompanija mora da pobolјša kameru za svaki novi model, a poželјno je da se to uradi bolјe od konkurencije. Za ove svrhe Apple treba novu laboratoriju.

Prošle godine, Apple je rekao da je kamera na iPhone proizvod preduzeća koje zapošlјava više od 800 inženjera. Danas, zahvalјujući iPhon.fr, objavlјeno je da će Apple otvoriti novu namensku istraživačku laboratoriju u Francuskoj. Ona će zapošljavati tim od 20-30 istraživača, koji će pokušati da pobolјšaju senzor kamere na iPhone i iPad.

Istraživanje će biti obavlјeno u saradnji sa STMicroelectronics, jednim od dobavlјača komponenti za iPhone. Ranije, Apple inženjeri su radili u Minatec evropskom istraživačkom centru. Međutim, kompanija je nedavno potpisala ugovor za prostorije sopstvene laboratorije u Grenoblu. Zgrada se nalazi u ulici Ampera. Laboratorija će biti veličine 800 kvadratnih metara.

 

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

FacebookTwitterDiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
O Autoru...

Autor Svemir Sarčević

 

Svemir Sarčević, legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. :-)