Zašto vam je potrebna hitna nadogradnja na iOS 9.3.3.

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

securiti

Брину вас "рупе" и разни пропусти у софтверу - власници уређаја базираних на Андроид ОС, уверени су да је велика већина иОС корисника безбедна. Али није тако, оперативни системи из Cupertinа још увек су пуни разних рупа у систему безбедности и омогућава вештим нападачима да добију приступ тајнама своје жртве. У сваком случају довољан разлог за пуштање иОС 9.3.3. Али зашто је толико битно да ажурирате свој иОС, одговор је у наставку чланка.

Присуство пропуста у иОС 9.3.2 (и ранијим верзијама), рекао је Cisco Talos, дају могућност хакерима да ураде слање злонамерног софтвера прерушеног као ЈПЕГ- или ГИФ-слику кроз iMessage. Овај метод инфекције је посебно лак због аутоматског "распакивања", а финални резултат је даља сарадња са њим. Када инфицирана порука буде примљена, вирус може одмах почети да прикупља информације о уређају на којем се налази као и лозинке и пин-кодове.

Да бисте избегли било какве проблеме, позивамо вас да (ако не зависите од џаилбрејка) надоградите тренутну верзију оперативног система са новом иОС 9.3.3. да би искључили могућност напада путем ММС порука, као и да заштите iMessage. У овом тренутку, према статистици, инфицирано је око 14% уређаја базираних на иОС 8 и ранијим верзијама.

 

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

FacebookDiggStumbleuponGoogle +RedditLinkedinRSS FeedPinterestPin It
 
 

О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 (једини) власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)