Apple plaća 200 hiljada dolara za pronalaženje ranjivosti u iOS

CyberSecurity

Изгледа да је Епл пронашао начин како се изборити са хакерима и рупама у свом оперативном систему. Обично правило гласи "ако не можете победити – ти купи". Корпорација покреће програм у којем ће платити новчане износе за проналажење рањивости у iOS и OS X.

TechCrunch је објавио ову вест позивајући се на своје изворе. Пријављено је да програм промоција почиње већ од 1 септембра, минимална накнада ће износити 20 хиљада долара и максимална вредност је 200 хиљада долара. Величине бонус новца зависиће од директног значаја и критичности рањивости која буде пронађена.

initial

Ово је први озбиљан корак у борби против "рупа" у iOS и OS X. У почетку ће учествовати у програму само оне компаније које су претходно имале савете за сигурност софтвера. Ипак, касније ће највероватније моћи свако да учествује.

 

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

FacebookTwitterDiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 (једини) власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)