PWNFEST: Safari hakovan od Pangu i JH

Pangu i JH

У склопу PWNFEST-a, JH и Pangu тимови су успели да хакују Safari на macOS Sierra и искористе роот привилегије. Подвиг за који су награђени са $100 000.

Искоришћавањем недостатака у Safari претраживачу под macOS Sierra, JH и Pangu тимови учинили су да сами подаре себи root привилегије прегледача Apple. Подвиг је постигнут за само 20 секунди. Тимови хакера су стекли основну награду од $80,000, и екстра $20,000 награда за брзину. Наравно, детаље ове операције држе у тајности, и оне ће бити пријављене јабуци да то поправе.

За сада нико није успео да хакује iOS 10 на iPhone 7 и покупи награду од $ 180,000. С друге стране, Edge Microsoft на Windows 10 такође је хакован, а тим је у стању да покрене даљински шифру на новом смартфону Google Pixel за суму од $ 120 000.

 

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

FacebookTwitterDiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 (једини) власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)