Šta da uradite sa spam pozivnicama putem iCloud kalendara

iCloud

Неки Епл корисници имају муке са спам позивима преко iCloud календара последњих недеља, где су неки периоди у календару блокирани са нежељеним догађајима од анонимних пошиљалаца (обично с кинеским именима). Мисли се да су безвредне поште масовно циљане на било који iCloud емаил налог који се можете пронаћи на вебу, а да није циљан одређен корисник. Али поставља се питање, шта да урадите ако добијете и ви такву позивницу?

Епл је сада потврдио проблем у својој изјави  почевши од извињења за свакога ко је примио iCloud календар спам. Компанија каже да активно "идентификује и блокира сумњиве пошиљаоце" тако да покушава да заустави долазак нежељених порука. 

Примаоци спам позивнице остављени су у чудној ситуацији као да не постоји јасно решење за овај проблем. Корисници могу одбити позивнице, што ће уклонити догађај на њиховом календару, али неће спречити спамера да у вашу пошту пошаље још више позивнице у будућности јер одбијањем позивнице упозоравате пошиљаоца да је е-адреса активна и да има праву особу на другом крај. Стога, притиском на опцију одбијања можете имати више штете него користи.

Календар на иОС и Mac тренутно нема могућност да блокира ове позивнице. У одсуству званичне функције, ту су принудна заобилазна решење која можемо користим у међувремену... али нису ни једноставна ни згодна. Свеобухватан одговор на питање "како да поправим iCloud календар спам?" не постоји.

Можда решење буде у будућем софтверу, можда ће Епл да дода опцију за ограничавање опсега људи који могу да позову некога путем календара. Док тако нешто не стигне, најједноставнија опција је само игноришите спам догађаје. То је у основи безопасно, све док не кликнете на линкове у тим порукама.

 

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

DiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 (једини) власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)