Apple je testirao Flash na iPhone 2008 godine

Jobs

Мобилна верзија прегледача Safari не подржава Adobe Flash. Некада је ово био предмет жестоке дебате. Критичари су изругавали Ајфон, а корисници ранијих верзија програма Android су увек знали одговор на то: "како је њихов смартфоне бољи." Steve Jobs је тада критиковао Adobe производ, а данас, многи су спремни да га подрже. Али шта је стварно утицао на таку одлуку Jobs-a?

У јануару 2010 године Стив Џобс је рекао да је Flash пун мана, буба и да је будућност у HTML5. Данас, па направимо био је у праву. Велики део претње за macOS је кроз рањивост у Adobe Flash, а многи прегледачи данас покушавају да ограниче употребу ове додатне компоненте. Међутим, изгледа да Стив Џобс није увек био тако категоричан према Flash-у.

Бивши запослени у Еплу Bob Burrough, задужен за развој софтвера, рекао је да је само 2008 године Apple тестирао Flash на iPhone-у.

Штавише, према речима Burrough-та, Џобс није био превише незадовољан нестабилношћу мобилног Flash-a. Ајфон је стварно могао да добије подршку за Adobe Flash, али ово се није догодило због чињенице да је Стив Џобс гледао у будућност.

Стив Џобс је био збуњен чињеницом да Adobe генерални директор Shantanu Narayen не одговора на његове телефонске позиве. То је Џобсу био сигнал да одустане од Flash-a, јер у случају ако буде проблема, он се не би могао да се отклони без телефонске везе са главним човеком у Adobe. То је био разлог због којег се Flash није појавио на iPhone-у. Mobile Flash је мртав, а будућност коју је Џобс предвидео, већ је постала присутна.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

FacebookTwitterDiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 (једини) власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)