Pet očekivanih funkcije od iOS 10.3

ios10

Apple je objavio u utorak iOS 10.3 Beta 1 za iPhone, iPad i iPod Touch. Beta 1 je verzija za programere i nije javna Beta, što znači da će pristup biti ograničen na iOS programere za sada. Ipak, iOS 10.3 Beta 1 nosi tragove za nove funkcije koje će biti uključene u konačnu (bar se nadamo) verziju iOS 10.3 kada bude objavljena kao zvanična softverska ispravka za sve modele iPhone, iPad i iPod.

Evo pet funkcija koje možete očekivati u iOS 10.3:

Softver i karakteristike za AirPods

Apple je predstavio AirPods u septembru, bežične slušalice, ali one su tek nedavno dostupne kupcima. Kompanija je odbacila pokušaje nezavisnih proizvođača programa da razvijaju aplikacije za AirPods. Umesto toga, izgleda da Apple želi da kupci zavise od zvanične ispravke za AirPods. Iz tog razloga, Apple je uveo novu funkciju koja se zove naći AirPods u aplikaciji Pronađi moj iPhone, koji omogućava korisnicima da prate svoje uređaje na mapi koristeći iCloud. Aplikacija će reprodukovati zvuk iz AirPods za pomoć pri lociranju, koji će postaju sve glasniji kako se približavate uređaj. Ali AirPods je povezan sa iOS uređajem samo putem Bluetooth, to znači da će ova funkcija raditi samo ako su slušalice u opsegu od 5 do 10 metara od vašeg uređaja.

Poboljšana Siri funkcionalnost

Siri je primila neka poboljšanja u Beta 1, tako da je sada korisnija kao asistent. Ove izmene, kako se očekuje, dolaze na zvaničnoj iOS 10.3 ispravci. Jedna iznenađujuća promena je Indija — sada će se prikazivati kriket ocene sa turnira kao što je indijska premijer liga. Međutim, ne spominju se iste funkcije za druge sportove poput fudbala ili košarke. Sada ćete moći i da rezervišete Uber i Lyft vozila samo izdavanjem glasovne komande Siri. Pored ovoga, Siri će vam omogućiti da proveravate i plaćate račune pomoću aplikacije za plaćanje. Poboljšanu Siri očekujemo već u predstojećem iOS ažuriranju, jednostavno mora da drži korak sa asistentima glasa kao što su Google asistent i Amazon Alexa.

Poboljšan 3D dodir

Od Apple se očekuje da doda više 3D funkcija za iPhone. Korisnici mogu sada koristiti ove funkcije samo na nekim odeđenim ikonama.

Poboljšana CarPlay funkcionalnost

Apple-auto funkcionalnost, CarPlay, moći će da pokrene aplikaciju muzika i izabere pesmu ili album izvođača. Mape aplikacija će sada prikazivati EV stanice za punjenje.

Apple sistem datoteka

Ažuriranjem na iOS 10.3, sistem datoteka na iPhone će biti nadograđen sa Apple datotekama sistema (APFS), što omogućava da više sistemskih datoteka deli isti prostor na uređaju, umesto na ograničen prostor za svaku sistemsku datoteku. APFS može da raste i da se smanji bez potrebe da ponovno kreira particiju na memoriji uređaja. Ukratko, vaš uređaj će bolje raditi sa APFS. APFS će takođe omogućavati šifrovanje i vama će biti dodeljen jedinstven ključ koji će učiniti bezbednijim korisničke podatke. U slučaju da izgubite uređaj, neće biti lako provaliti u podatke.

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

DiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
O Autoru...

Autor Svemir Sarčević

 

Svemir Sarčević, legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. :-)