Apple prekida 32-bitnu podršku u 'budućoj verziji iOS'

ios10.3beta1

Приближавамо се верзији iOS – вероватно iOS 11 – када ће престати подршка за 32-битне апликације у потпуности, ако је судити према откривеној поруци о грешци у првој бета верзији iOS 10.3.

"Ова апликација неће радити са будућом верзијом иОС," порука која вас упозорава када покушате учитати 32-битну апликацију у бета верзији, а открио је програмер Петер Стеинбергер. "Програмер ове апликације треба да је ажурира да би побољшао компатибилност."

Apple је почео да користи 64-битне процесоре на иОС уређајима од 2013, када се појавио iPhone 5s, и од тада се постепено појачава притисак на програмере да прилагоде апликације. То значи да ће уређаји који раде на 32-битном процесору, као што је iPhone 5, iPhone 5C и четврта генерација iPad, остати на иОС 10.x. Они производи који остану без иОС или апликација за исправке, постепено постају застарели.

иОС 11 треба би да буде објављен у јуну на светској конференцији за програмере WWDC а лансиран у септембру, ако компанија буде пратила нормалан распоред.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

DiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 (једини) власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)