Apple testira novu funkciju, prepoznavanje lica za otključavanje iPhone 8

Face detection

Извор из истраживачке лабораторије Apple, рекао је новинарима да амерички техно гигант тестира функцију за препознавање лица која ће бити потребна за откључавање iPhone 8.

Нови побољшани сигурносни систем ће омогућити власницима да се региструју за разне услуге, потврде уплате и покрену, купе апликације. Технологија за препознавање лица заснива се на новим тродимензионалним сензорима, који се и даље развијају.

Слично томе, извор је истакао да се паралелно са овом технологијом тестира и систем за скенирање ока. Епл стручњацима је важно да се постигне низак временски период када се процес скенирања лице корисника смартпхоне дешава. Поред тога, уређај би требало да спроведе такву опцију, чак и када лежи на столу.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

DiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)