Nekoliko reči o kameri novog iPhone

iphone 8 camera

Ако верујемо да су последња цурења о задњој камери следеће генерације iPhone тачне, могу се рећи три ствари: да ће и даље остати напољу, доби ће вертикалну конфигурацију, и биће унапређен рад са реалном стварношћу. Тајванска публикација Digitimes дели нове информације које ће омогућити боље разумевање о томе шта треба очекивати од iPhona у погледу слика.

Публикација објављује да ће ускоро резолуција iPhone камере по први пут у историји бити виша од 12 мега пиксела и то у распону од 16 до 18 мегапиксела. У исто време гласине о испорукама заказаним за октобар 2017. године, наговештавале су да можемо закључити да ће iPhone 8 остати са истом матрицом камере, 12 мегапиксела.

Као произвођач оптике биће тајвански компанија Largan Precision. Према изворима у ланцу снабдевања, Largan је једини произвођач који је у стању да обезбеди довољну количину тих компоненти. Apple је поставио озбиљне захтеве: месечно је потребна испорука 600 милиона јединица сочива.

До данас, 12-мегапикселне камере су широко распрострањене међу Епл производима и укључени су у уређајима као што су iPhone 7, iPhone 7 Plus , iPad верзијама ПРО 10,5- и 12,9-инчи.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

DiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)