Test: iOS 9 na iPhone 4S

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

ios9

Kako je Apple lansirao Public Beta za iOS 9 rešili smo da ga testiramo i to na modelu koji se na našim prostorima pokazao kao najpopularniji - iPhone 4S.

Ukoliko želite da i vi isprobate beta verziju morate se prijaviti za Beta Program na Apple Beta Software Program vebsajtu ovde.

Beta je beta, nemojte biti previše uzbuđeni i zaboraviti da ovo nije finalna verzija softvera da da ćete naletati na povremene bugove, tako da razmislite dva puta pre instalacije. Programeri su do sada instalirali već treću beta verziju iOS9 i nije prijavljeno da je bilo nekih većih problema u radu. 

Važno: Pre instalacije obavezno odradite backup svog telefona u slučaju da poželite da se vratite na iOS 8.

Sada glavno pitanje: ”Da li iOS 9 public beta vredna instaliranja?” U daljem tekstu pokušaćemo da odgovorimo na to pitanje i provedemo vas kroz neke nove opcije kao i šta možete očekivati u iOS9.

 iOS 9 Siri i Spotlight Search

Iako je Apple bio oduševljen novom Siri u iOS 9, za sada nema mnogo toga što bi nas oduševilo bar u beta verziji. Ono što je interesanto je da Siri sada može da vrši pretragu unutar aplikacija, može da da kompleksnije i opširnije rezultate kao npr. da prikaže vaše fotografije od prošlog meseca.

Spotlight search se sada aktivira kratkim potezom prsta ka dole na početnom ekranu.

iOS Baterija

Ono što se meni lično možda najviše i dopalo je to što je Apple konačno dodao Low Power Mode koji po njihovim tvrdnjama može uštedeti i do jednog sata na iPhone 6.

Kada je aktiviran  Low Power Mode on će automatski zaustaviti neke opcije, sve dok ne napunite skroz bateriju.

U iOS9 nema velikih izmena u samom dizajnu softvera, već je tu reč o manjim izmenama i poboljšanju stabilnosti.

Sada ćete moći prilikom slanja mail-a da dodate više od pet fotografija, u galeriji fotografija Selfiji će imati zaseban folder, kada kucate poruku konačno ćete jasno videti da li su uključena mala ili velika slova, itd.

Nakon par sati “igranja” na telefonu i isprobavanja novih opcija iOS 9 radi iznenađujuće dobro i brzo na iPhone 4S, i za sada nema nekih problema u radu niti očekivane usporenosti samog uređaja.

Naravno ovo nije finalna verzija softvera, ali bar nam je približno dala uvid kakav će biti konačan proizvod koji očekujemo na jesen.

 

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

FacebookDiggStumbleuponGoogle +RedditLinkedinRSS FeedPinterestPin It
 

O Autoru...


Aleksandra

Aleksandra Madžoski, novinar, pasionirani zaljubljenik u tehnologiju i inovacije - pogotovo one koja izlazi iz Apple radionice. Svoje vreme upotpunjuje proučavanjem novih tehnologija a ostatak slobodnog vremena za marketing i prodaju. Uživa u druženju s kreativnim ljudima, svojim iUređajima, voli da ima ispunjen dan. :-)