Bill Gates priznao da se divi uspehu Apple-a

Bill.Gates

Apple je sjajna kompanija, za razliku od svih ostalih.

Ovu izjavu je napravio večni „sparing partner“ Steve Jobs-a i osnivača Microsoft-a Bil Gejts (Bill Gates). Prema njegovim rečima, Apple je danas neosporan lider ne samo u razvoju visokih tehnologija, već i - ono što je još važnije - u zarađivanju novca.

„Pozicije tehnoloških korporacija u smislu stvaranja novca danas su neverovatno jake, ali Apple je ispred svih", rekao je Gejts.

Da čujete ovo od čoveka koji je nekoliko decenija vodio korporaciju koja je ideološki različita od Apple-a, vredi mnogo. Izgleda da Tim Cook sve radi ispravno. Gejts je podržao ideju Vorena Bafeta (Warren Buffet) da poveća udeo u Apple Inc.-a, koji je doživeo značajan rast nakon konferencije za drugi fiskalni kvartal. Odluka legendarnog investitora da kupi hartije od vrednosti 75 miliona dolara, ne izgleda kao špekulacija, Bafet je sigurno razmislio pre same kupovine, siguran je Gejts.

Ranije sličnu izjavu dali su predstavnici Microsofta koji su najavili kraj ideološkog rata sa Apple-om. Microsoft-u je mnogo profitabilnije da vidi Apple kao partnera, nego da se vodi borba koja nije od koristi ni firma ni njenim klijentima.

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ili podeli sa prijateljima! 

DiggGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
O Autoru...

Autor Svemir Sarčević

 

Svemir Sarčević, legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. :-)