Apple prekida podršku za Windows QuickTime zbog ranjivosti

QuickTime

Боље је да уклоните ову апликацију из рачунара.

US-CERT (US Computer Emergency Readiness Team) је рекао да Епл више не планира да објави безбедносну исправку за Windows верзију QuickTime плејера. Разлог за то је откриће два озбиљна пропуста. Проблем су идентификовали програмери фирме антивирусног софтвера TrendМicro.

Рањивост - рупа кроз коју хакер даљински приступа рачунару корисника. У овом тренутку пропусти нису кориштени у злонамерне сврхе, али њихово постојање не обећава ништа добро корисницима.

Званично, Епл није објавио ништа по том питању. Међутим, представник компаније TrendMicro је рекао да QuickTime подршка за Windows престаje да постоји од стране Епла. Епл ипак планира да објави на свом сајту формално обавештење корисницима, а и детаљна упутства о томе како да деинсталирате програм. Производ ће радити без подршке Епл, али излажете себе непотребној опасност.

Раније ове године, Епл је онемогућио QuickTime веб додатак за Windows. Подршка за овај софтверски производа за Windows 8 и Windows 10 није ни укључена од стране произвођача. Узгред, iTunes ради добро и без QuickTime.

[izvor]

 

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

DiggGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 (једини) власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)