QuickTime, srećan rođendan

QuickTime

Mac hajde, idemo Mac, operativni sistemi slede jedan za drugim, ali jedna stvar pokazuje zavidnu stabilnost. Tehnologija QuickTime i dalјe ostaje deo MacOS-a i danas puni 26 godina!

QuickTime tehnologija je razvijena u sedištu Apple a 1991. godine napravila svoj debi 3. decembra te iste godine. Ova tehnologija mora da radi sa svim vrstama multimedijalnih sadržaja: digitalni video, audio, tekst, animacije, muzika i panoramske slike u različitim formatima.

Štaviše, QuickTime je takođe multimedijalni okvir koji mogu koristiti drugi programi, na primer, iTunes, iMovie i Final Cut. Ali nemojte misliti da su ga koristili samo programi "jabuke". Ovaj okvir koristili su programi i nezavisnih proizvođača, na primer, Adobe koristi QuickTime u proizvodima kao što su Photoshop i Ulead Video Studio.

Zato ne očekujte da će jednog dana Apple odustati od QuickTime-a. Zbog toga, u ovoj zimskoj nedelјi, hajde da čestitamo ovoj tehnologiji 26. rođendana i želimo istu dugovečnost koju sama kompanija ima.

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ili podeli sa prijateljima! 

DiggGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
O Autoru...

Autor Svemir Sarčević

 

Svemir Sarčević, legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. :-)