Zašto su Google mape bolje od Apple mapa?

Google maps

Покушаћемо да дамо објашњење које су предности Google мапа у односу на Apple мапе: то је могућност коришћења података за стварање више података.

Са "Подручје Од Интереса", Google има функцију коју Apple нема. Али није јасно да ли би Apple могао додати ову особину својим мапама у блиској будућности.

Изазов за Apple је да ПОИ нису прикупљени подаци - они су створени. Чини се да Apple не садржи састојке за креирање ПОИ-а истог квалитета, покривености и обима као што је Google.

Ово је савршен пример Google-овог институционалног приступа прикупљању података дугорочно, што им даје добар потенцијал за конкуренцију.

Поређења између Google мапа и Apple мапа су брутална. Да, Apple мапе су "лепше", али кад идете негде или морате да пронађете одређену тачку интереса, кладим се да вас није брига о "лепоти". Само желите да вам мапа каже где да идете, или да ти покаже тачно где ћеш бити. Google је овде објективно испред, а спора еволуција компаније Apple мапа је забрињавајућа.

Као што је и написано раније ове године:

Говорећи из личног искуства, Google мапе су значајно побољшане у мојој области прошле године, док Apple мапе остају у суштини исте. Што не значи да су Apple мапе лоше - Google једноставно има предност над локалним пословним информацијама и развија се брже него Apple. За мене Apple мапе изгледају лепше; Google мапе изгледају паметније и поседују савремене функције које бих желео да Apple дода и код себе.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

RedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)