Apple je sa macOS Catalina korisnicima oduzeo ogroman broj igara

macOS

Apple је управо објавио коначну верзију macOSCatalina. Ажурирање се показало као значајно - програмери су додали много корисних и дуго очекиваних опција у систем. Али у бурету меда сигурно ће бити и г….а - и нажалост, нови OS није био изузетак од овог правила.

Чињеница је да macOS Catalina више не подржава 32-битне апликације. Apple је одлучио да стане на крај свим застарелим програмима и играма, лишавајући кориснике могућности да их покрену.

Али ако је код старијих апликација све мање или више јасно, у случају игара ситуација поприма потпуно другачији карактер.

Сви знају да се популарност macOS-а не приближава Windows-у - то је један од разлога зашто програмери и издавачи игара одавно игноришу Apple платформу. Број геиминг хитова за Mac се може израчунати на прсте, од којих је већина објављена давно. И као што можда претпостављате, многе од њих су изграђени на 32-битној архитектури.

То значи да се корисници са macOS Catalina могу опростити од игара као што су Call Of Duty  (укључујући серију Modern Warfare), Bioshock, Civilization, Half-Life 2, Warcraft 3 и многе друге.

Наравно, неке од игара биће додатно ажуриране како би удовољиле новим захтевима. Али постоји и разлог да верујемо да ће само мали део програмера следити овај пример - на крају крајева, macOS је далеко од приоритетне платформе за издаваче игрица.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

Facebook TwitterGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)