× - SvaštaNešto Za Windows

Windows: Virus Shamoon briše sadržaj


Rendering Error in layout Widget/Social: Call to a member function exists() on null. Please enable debug mode for more information.
26 авг 2012 15:27 #19209 од DOD@
Virus Shamoon briše sadržaj sa napadnutih računara
ANTIVIRUSNA KOMPANIJA SYMANTEC izvestila je o postojanju virusa Shamoon koji briše sadržaj sa napadnutih računara i sprečava ponovno pokretanje računara. Isti zlonamerni program registrovali su i stručnjaci kompanije McAfee, ali ga oni zovu Disttrack.

Shamoon korisnicima stiže kao priložena datoteka uz poruku e-pošte. Budući da se radi o izvršnoj datoteci u formatu .exe, ukoliko je neoprezni primalac pokrene, virus se aktivira i briše sadržaj sa napadnutog računara, a zatim sprečava da se on restartuje. Nemogućnost ponovonog pokretanja računara je jasan znak da je računar zaražen i da korisnik treba da potraži pomoć stručnjaka za bezbednost.

Istraživači navode da je ovakvo ponašanje virusa neobično zato što su se nekadašnji virusi, pre više od deset godina, ponašali na sličan način. Prema navodima Symantecovih stručnjaka postoje i indicije da je pojavljivanje Shamoona deo šireg napada na računare kompanija iz oblasti energetike.

Please Пријава или Направите налог to join the conversation.

Више
Модератори: DOD@Svemircabarakandi
Time to create page: 0.249 seconds
У погону је Кунена Форум