× - Programi...

Microsoft Lens je idealna aplikacija za skeniranje beleški i dokumenata


Rendering Error in layout Widget/Social: Call to a member function exists() on null. Please enable debug mode for more information.
17 нов 2017 05:17 #19840 од Svemir
Sigurno ste mnogo puta bili u situaciji da treba da uhvatite neku belešku, ili da vam je neko nešto prezentovao što vam se dopalo pa želite da to dokumentujete i sačuvate kod vas? Evo šta nam je Microsoft “skuvao”, mislimo da će vam se dopasti!

Naravno da mi danas imamo gomilu aplikacija koje koristimo kako bi smo našu efikasnost na poslu podigli na maksimum. Tu su email servisi, cloud servisi, servisi za hvatanje digitalnih beleški i servisi za čuvanje, organizaciju i pregled linkova tj. celokupnih stranica. Međutim šta sa onim što beležite kada niste online i pri računaru?

Microsoft je napravio Lens aplikaciju koja je sada dostupna, kako za iOS, tako i za Android korisnike. Lens aplikacija koristi kameru vašeg telefona kako bi skenirala beleške ili dokumente. Kada Lens naprai fotku, aplikacija odmah u realnom vremenu preradi uslikano i prilagodi ga tako da izgleda razumljivo, čitko i jasno.


Šta zapravo hoćemo da kažemo? Kada vi pomoću Lens-a napravite fotku, bez obzira na to iz kog ugla ste uslikali dokument ili belešku, da li je osvetljenje slabije ili ne, Lens obradi fotografiju tako da vi ksanije imate pregled, isključivo dokumenta ili beleške. Lens odstrani sve što nije beleška, dakle pozadinu koja može biti sto, zid ili bilo koja scena iza beleške ili dokumenta, i na kraju vam pruži pregled ciljanog sadržaja.

Lens aplikacija postoji već godinu dana ali samo za Windows Phone platformu, što je korisnicima Windows telefona veoma poznato. Imamo prilike da čitamo njihove komentare koji govore da su prezadovoljni aplikacijom. A ko ne bi bio zadovoljan Lens aplikacijom kada ona telefon pretvara u prenosivi skener! Ne samo to, Lens aplikacija koristi sistem prepoznavanja slova (OCR) kako bi načinjene fotografije kasnije mogla konvertovati iz JPEG formata u editabilni Word, PowerPoint i PDF format. Kao šlag na tortu je mogućnost da se sa skenirane vizit kartice povuku sve informacije i sačuvaju kao kontakt u imeniku telefona.


Please Пријава или Направите налог to join the conversation.

Више
Модератори: DOD@Svemircabarakandi
Time to create page: 0.265 seconds
У погону је Кунена Форум