iPhone XS Max nije ispunio očekivanja

iPhone price

Verovatno nije tajna da se najnoviji modeli iPhone-a slabije prodaju, nego što je prvobitno planirano. Prema analitičarima iz City Research-a, problem leži u iPhone XS Max-u, preciznije u njegovoj vrednosti. Stručnjaci su sigurni da će Apple još jednom smanjiti proizvodnju, ali ovaj put će promene uticati samo na najveći iPhone model.

Uprkos činjenici da Apple korisnicima prvi put nudi tako veliku verziju iPhone-a, ovo nije doprinelo uspešnoj prodaji. Sve to zbog - izuzetno visoke cene, koja prelazi psihološku od $ 1099 za najosnovniju verziju. Stručnjaci smatraju da će američka kompanija ići na sledeće smanjenje proizvodnih naloga. Prema City Reseach-u, isporuka iPhone XS Max-a biće smanjena sa 50 miliona na 45 miliona uređaja. Ako govorimo o samoj prodaji, prema prognozama, Apple-ov plan će biti ispunjen samo sa 48%.

Vrlo je verovatno da će Apple sledeće godine preispitati svoju politiku cena iPhone-a. Istina, ne treba očekivati značajno smanjenje cena. Prema najpovolјnijem scenariju, pad vrednosti će biti za oko 15-20%.

 

RedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It