DOWNGRADE iPhone sa iOS 5.1 na iOS 5.0.1 i iOS 5.0

09 апр 2012 09:51 - 09 апр 2012 09:52 #18992 by cabarakandi

Ako ste jedan od onih koji su pozurili da podignu firmware na iOS 5.1 a sada vam nedostaje jailbreak ili jednostavno zelite nazad na predhodnu verziju, ovde cemo vam pokazati kako da spustite (downgrade) iOS 5.1 na iOS 5.0.1 ili iOS 5. Ovaj postopak takodje radi sa bilo kojom drugim nizm iOS-a za koju imate odgovarajuce SHSH blobove.

Sto je SHSH Blob i zasto je bitan.

Ovde mozete videti razlike izmedju iOS firmwarea tako da znate sta gubite sa spustanjem firmwarea na nizu verziju.

Pre nego sto pocnete vredno je napomenuti da ovaj postopak radi za sve iUredaje na iOS 5.1 osim iPhonea 4S, iPad 2 i iPad-a 3 ako imate ako imate odgovarajuce SHSH blobove.

iPad 2 se moze, spustiti (Downgrade) na sve nize inacice iOS-a 4. iPhone 4S i iPad 3 se za sada ne mogu spustiti (Downgrade) na nizu verziju iOS-a bez obzira ako imate SHSH blobove ili ne.

Update: Pronadjene rupa u downgrade procesu za iPhone 4S i iPad 2.

Za ovaj proces su vam potrebni:

iFaith 1.4.2 (ili novije) koji mozete skinuti sa iH8sn0w bloga.
Verzija iOS firmwarea na koju zelite spustiti uredaj,
SHSH Blobovi za verziju firmwarea na koju zelite spustiti iUredaj. (Blobovi trebaju biti na vasem racunaru. Ako ih imate na Cydia serverima, mozete ih skinuti pomocu Tiny Umbrele . Ako ste ih skinuli ranije preko iFaitha prateci nasa uputstva onda je sada vreme da locirate folder u koji ste spremili SHSH Blobove.

Kao i uvek AJFON.RS vam napominje da ovaj tutorial pratite na vlastiti rizik i mi nismo odgovorni za ikakve probleme sa uredajom.

Downgrade iOS 5.1 Uputstvo:

Korak 1: Otvorite iFaith i kliknite na “Build Signed IPSW w/ Blobs ( Ako ste na Windows 7 ili Win Vista i imate problema sa otvaranjem iFaitha, otvorite ga kao administrator i u WinXP competability modue)

Korak 2: Kliknite na “Browse for SHSH Blobs Cache” i odaberite SHSH blob za vas iUredaj i za verziju iOS-a na koju zelite spustiti uredaj. Ja cu koristiti iOS 5.0.1 za iPhone 4 kao primer da bude lakse.

Korak 3: Sada kliknite na “Browse for the iOS 5.0.1″ Ili na koju god verziju spustate firmware. iFaith ce proveriti firmware i shsh blobve zatim vam pokazati ovaj ekran.

Korak 4: Kliknite na “Build IPSW”. iFaith ce vam sada napraviti custom iOS 5.0.1 firmware pa ce vam staviti novo pecenu verziju firmwarea na desktop. ( sa sufixom “signed.ipsw”)

Korak 5: Nakon sto je firmware napravljen sada ga morate prebaciti na vas iUredaj i napraviti downgrade. Kliknite na “Proceed” dugme pa se spremite da stavite uredaj u DFU Mode. iFaith ce vam pokazati kako da stavite uredaj u DFU.

Korak 6: Nakon sto stavite uredaj u DFU mode. Idite u iTunes pa kliknite SHIFT + RESTORE te spustite iOS firmware koristeci ovu novo pecenu iFaith verziju firmwarea.

I to vam je to, iTunes ce uraditi svoje i nakon sto je sve zavrseno imacete iUredaj na nizoj verziji firmwarea. Sada mozete uraditi jailbreak ili bilo sto drugo sto vam treba.
Last edit: 09 апр 2012 09:52 by cabarakandi.

Please Пријава or Create an account to join the conversation.

  • cabarakandi
  • cabarakandi's Avatar Topic Author
  • Offline
  • iGlobal iModerator
  • He who dares wins!
More
Moderators: DOD@Svemircabarakandi
Time to create page: 0.478 seconds
Powered by Kunena Forum