Kako koristiti iPhone slušalice sa mikrofonom

03 јун 2012 06:05 - 03 јун 2012 08:21 #19089 by Svemir
File Attachment:Evo ga mali tutorial o iPhone slušalicama sa mikrofonom. Ako trčite ili se vozite biciklom ili jednostavno ne želite da vadite iPhone/iPod/Nano iz džepa svaki put kada želite promijeniti pjesmu ili odgovoriti na telefonski poziv, onda će vam ovaj mali tutorial dobro doći.

Prvo i osnovno, i ono što mnogi ne primjećuju jest mali mikrofon koji je prikačen na žicu na desnoj slušalici (Vidi sliku). Ovaj mikrofon vam dozvoljava da telefonirate koristeći se slušalicama. To je dakako, prilično zgodno u slučaju da dobijete poziv dok slušate muziku ili ako ste na nekom bučnom mjestu gdje inače ne biste ništa čuli.
Osim mikrofona koji možete koristiti ne samo za pozive, nego i za govorne komande na iPhoneu, ovaj remote ima u sebi tri dugmica koja se mogu pritisnuti, gore, dole ili u sredini. Različite kombinacije (click, double click, triple click, hold) vam mogu kontrolisati funkcije iPhonea dok na primjer, trčite, vozite bicikl ili radite bilo koju drugu aktivnost u pokretu dok slušate vaš iPhone/iPad.


File Attachment:
Last edit: 03 јун 2012 08:21 by ajfon.rs.

Please Пријава or Create an account to join the conversation.

  • Svemir
  • Svemir's Avatar Topic Author
  • Offline
  • iGlobal iModerator
More
Moderators: DOD@Svemircabarakandi
Time to create page: 0.386 seconds
Powered by Kunena Forum