Olakšajte korištenje Gmaila

07 јан 2013 10:46 - 07 јан 2013 13:06 #19362 by Svemir
Olakšajte korištenje Gmaila was created by Svemir
File Attachment:Iako ga vjerovatno koristite svakodnevno, vrlo je moguće da vam nisu poznati svi trikovi za korištenje Gmaila.

Mi vam donosimo par savjeta i trikova kako bi vam olakšali korišcenje:

Pustite filtere da odrade posao

Upravljanje dolaznim emailovima nije jednostavno, ali Gmail ima alate koji vam mogu pomoći. Bilo kakvu pretragu možete pretvoriti u filter: pretražite mailove tako što ćete ukucati u pretragu “from:Facebook”, filter će obilježiti sve poruke sa facebooka i arhivirati ih.

Podesite razmake

Možda vam se ne dopada razmak između poruka u email listi. Kliknite na podešavanja i reorganizirajte izgled liste.

Obratite pažnju na oznake

Oznake su jedna od Gmailovih najboljih mogućnosti. One omogućavaju pretraživanje na hiljade mailova na mnogo jednostavniji način. Ako na primjer ukucate “label:newsletter before:2011/01/01″ i “delete” riješit ćete se svih mailova prije ovog datuma.

Opcija “More” za naknadno slanje mailova

Opcija “More” služi za to da mail koji planirate poslati kasnije bude poslan tj da to ne zaboravite. Da bi se to dogodilo kliknite na opciju More, zatim na “to do” i namjestite u kalendaru kada želite da mail bude poslan.

Nekoliko osnovnih stvari

Vjerovatno vam je poznato da možete da kliknete na “+” meni na dnu novog prozora, i kliknete recimo na ikonicu koja podsjeća na lanac u koji možete unijeti hiperlink. Ako hoćete pretraživati poruke od određene osobe ukucajte type “from:emailname@gmail.com” u polje za pretragu.
Last edit: 07 јан 2013 13:06 by ajfon.rs.

Please Пријава or Create an account to join the conversation.

  • Svemir
  • Svemir's Avatar Topic Author
  • Offline
  • iGlobal iModerator
More
Moderators: DOD@Svemircabarakandi
Time to create page: 0.653 seconds
Powered by Kunena Forum