Oslobodite RAM memoriju za tili cas

10 дец 2015 04:37 - 11 дец 2015 08:04 #19786 by Svemir
Oslobodite RAM memoriju za tili cas was created by Svemir


Da li vam se desilo da primjetite kao su vaš iPhone ili iPad usporili poslije nekog vremena korištenja? Mora se priznati kako Apple čini sve kako bi njihov iOS na najbolji mogući način raspoređivao RAM memoriju na svim uređajima sa kojima se isporučuje ali granice uvijek postoje.
Najobičniji restart uređaja će riješiti ove probleme ali mnogima je taj proces spor. Ovdje ćemo vam objasniti kako još brže i jednostavnije možete isprazniti RAM memoriju svog iPhonea ili iPada:

Pritisnite Power tipku svog iUređaja, kao da ga hoćete ugasiti, i sačekajte dok se ne pojavi poznata “slide to power off” poruka.
Sada nemojte ugasiti uređaj, nemojte ni tapnuti na “cancel” opciju. Dok držite Power tipku, u vrijeme kada se pojavi opcija za gašenje uređaja pritisnite i držite Home tipku nekoliko sekundi. Nakon malo vremena zaslon će pocrniti i vratiti se na Home Screen.
I to je to! Kada otključate zaslon i pokrenete neku od aplikacija iz App Switchera možete primjetiti kako će se ona morati učitati ponovo, upravo zbog toga što ste prethodno opisanim procesom “saprali” sve podatke iz RAM-a te vaš iPhone ili iPad rade fluidnije. Ovaj trik moguće je napraviti u iOSu dugi niz godina i može vam dobro doći nekad, iako gašenje i ponovno paljenje uređaja redovno daje sigurnije rezultate. Jeste ikad probali ovaj trik?

Last edit: 11 дец 2015 08:04 by ajfon.rs.

Please Пријава or Create an account to join the conversation.

  • Svemir
  • Svemir's Avatar Topic Author
  • Offline
  • iGlobal iModerator
More
Moderators: DOD@Svemircabarakandi
Time to create page: 0.399 seconds
Powered by Kunena Forum