× - SvaštaNešto Za Windows

Kako da zaključate vaš računar uz pomoć USB drive!

15 мар 2010 22:47 #10864 by DOD@
Da li ste nekada imali potrebu da zaključate vaš računar tako da ga niko ne dira dok vi niste u blizini ? Ovo se jednostavno može postići kreiranjem korisničkog imena i lozinke u vašem operativnom sistemu, ali i uz pomoć dodatnih programa koji su namenjeni baš za zaključavanje vašeg računara. Jedan od takvih programa je i ovaj o kome upravo pišem. Razlikuje se od drugih što zaključava vaš računar tako što upiše kod na vašu USB memoriju, i prilikom vađenja iste iz računara, on se zaključa. Sve što treba kasnije da uradite da biste otključali računar je da ponovo vratite USB memoriju.

File Attachment:


Predator vam omoguća da zaključate i otključate vaš računar jednostavnim vađenjem ili stavljanjem USB fleš memorije. Možete da koristite bilo koju vrstu USB memorije. Program generiše sigunosni ključ koji će identifikovati vaš USB i uz pomoć njega otključati vaš računar.

Ukoliko bilo ko pokuša da pristupi računaru, on će ga pitati za sigunosnu lozinku, i ukoliko nije tačna uključiće se zvučni alarm. Predator zapisuje sva dešavanja i pokušaje pristupa i prilikom prvog sledećeg uspešnog prijavljivanja vam pokazuje te podatke.

Ukoliko se desi da izgubite USB memoriju, možete otključati računar i uz pomoć lozinke koju odaberete prilikom instalacije programa.

Takođe, još jedna od sigurnosnih stavki je ta da program menja zapis na vašem USB disku u određenom vremenskom periodu, tako da ukoliko neko uspe da iskopira “ključ” sa vašeg diska, postoji verovatnoća da će taj “ključ” već biti zastareo.Part of the message is hidden for the guests. Please log in or register to see it.

Please Пријава or Create an account to join the conversation.

  • DOD@
  • DOD@'s Avatar Topic Author
  • Offline
  • iGlobal iModerator
More
Moderators: DOD@Svemircabarakandi
Time to create page: 0.467 seconds
Powered by Kunena Forum