Moje mišljenje: Apple Watch nije dovoljno atraktivan da se smatra luksuzom, osim cenom

Čitam zadnjih nekoliko dana, tačnije od kako je bilo prolećno predstavljanje Apple, svi sada jedino pišu i govore o Apple Watch pa rekoh, ajde i ja da dam neko moje mišljenje. Mišljenje na koje svi vi imate pravo.

Pokušavao sam da shvatim zašto baš ja mislim da je ovo glupost da Apple pravi satove, bili oni i pametni, a posebno da naplati $ 10,000 za 18k zlatan Watch. Nemam ništa protiv lјudi koji kupuju high-end luksuzne predmete koje većina od nas smrtnika ne može da priušti. Takođe meni ne pada napamet ( i kada bih imao ) da Apple dam toliko novca za uređaj čije softver će zastariti za nekoliko godina (najviše dve), pa će te biti prinuđeni da kupite novi, gde takođe niste u mogućnosti da zamenite ni bateriju. Recimo da je baterija zamenljiva pa da vi možete da je kao deo eksternog uređaja zamenite i da Watch jednostavno koristite kao običan sat, ako ništa drugo. Mada ne mislim da su to najveći razlozi zašto je mnogo $ 10,000 za 18k zlata Watch, već jednostavno uređaj nije dovolјno atraktivan da opravda tu visoku cenu.

Razumem da je ovo potpuno stvar ukusa. Neki lјudi mogu pogledati u Watch i videti master elegantne izrade. Ali to nije ono što ja vidim. Kada pogledam na sat, vidim glomazni ( debeli ) , kutijast uređaj koji ima prilično ružno ispupčenje na dnu gde se nalaze njegovi glavni senzori za punjenje. Ne mislim da je globalno uređaj ružan, ja jednostavno mislim da nije dovoljno atraktivan da se smatra luksuzom na bilo koji način, osim naravno cenom. Kako je jedan modni stručnjak nedavno rekao, "To jednostavno nije lepo."

Ne sumnjam da Apple neće prodati gomilu zlatnih Watch i da će učiniti kompaniju još malo bogatiju. Kako Benedikt Evans piše, zlatni Watch mogao bi biti deo dugoročne strategije za Apple da se brand odmakne od čiste tech kompanije i pretvori u kompaniju koja prodaje proizvode na bazi "uživanje i iskustvo."

Ja takođe ne sumnjam da će Watch biti tanji i atraktivniji u narednim godinama, tako da neće izgledati kao računar na vašem zglobu nego više kao ručni sat koji jednostavno funkcioniše kao računar.

Ovo je ipak samo moje mišljenje, na koje naravno svi vi imate pravo.

 

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

DiggGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It
O Autoru...


Goran

Goran je postao zaljubljenik Apple iUređaja 2007 kupovinom iPhona prve generacije. Od tada redovno prati sva dešavanja vezana za Apple, kao i to da nije propustio ni jednu verziju iPhona (stiže nova generacija). Jedan je od osnivača bloga ajfon.rs 2009 godine a od 2011 vlasnik (urednik) istog. Šta radi u slobodno vreme? Uživa u Apple iUređajima. :)