Moje mišljenje

Купци iPhone уређаја спадају у две категорије: они који желе набавити паметни телефон са великим екраном са свим пратећим предностима и они који воле компактност и приступачну цену.

Стога је логично да први узму iPhone 11/11 Pro, а други - нови iPhone SE. Али на крају, Apple-ов асортиман још увек укључује и раније моделе које компанија продаје по нижој цени. На пример, iPhone 7, који је и поред својих (лепих) година и даље у понуди. Али сада се намеће питање, да ли је оправдано купити га 2020. године?

Карактеристике никако нису најважнији аспект за купце iPhone уређаја. Међутим, такође је немогуће потпуно игнорисати хардверске спецификације iPhone 7.

- Екран: 4,7 инча

- Процесор: Apple A10 Fusion

- РАМ/Меморија: 2/32, 2/128, 2/256 ГБ

- Батерија: 1960 mAh

- Камера: 12 Mp

Све у свему, стандардно је, али количина РАМ-а и процесора, који ће ове године напунити четири године, могу побудити неке недоумице код корисника који су се одлучили на куповину iPhone-а 7. Међутим, овде морамо направити неколико важних појашњења.

Apple А10 процесор се и даље осећа добро. Лако извлачи чак и тешке игре из Аpp Store-а, као што су World of Tanks, Asphalt 9 и Extreme Landings. Сигурно ће се носити и са другима, ја сам лично доживео ове наслове и са поуздањем могу рећи да нема ни најмањег наговештаја о проблемима у обради специјалних ефеката, брзини кадрова и брзини перцепције команде.

iPhone7

РАМ меморије iPhone 7

РАМ, који износи само 2 ГБ, понекад се морамо бити искрени осети. На пример, ако имате 5-7 картица одмах отворених у Сафарију, а затим се пребаците на YouTube, будите спремни да се прегледач поново покрене, једноставно зато што нема довољно меморије да би могао да ради у позадини. Али на паметним телефонима са 3 ГБ РАМ-а такви проблеми се више не примећују, па ако је ово важно за вас, можда би било боље да онда обратите пажњу на iPhone 7 Plus.

Камера iPhone-а 7 и даље је добра, мада искрено није више нова. Чини се да Apple није направио никакве промене на њему од iPhone-а 6S, поправљајући квалитет само софтверским методама. Али, као што смо видели из искуства iPhone SE 2020, алгоритми често играју много важнију улогу од хардвера. Није да бих могао назвати iPhone 7 фотоапаратом, али у довољном светлу снима фотографије сасвим прихватљивог квалитета.

Колико кошта iPhone 7

Спецификације су далеко од првог аспекта којим се руководе iPhone купци. Много важнија компонента је цена паметног телефона. У случају iPhone-а 7, то у просеку износи око 250-300€. Међутим, можете наћи и јефтиније.

По мом мишљењу, iPhone 7 и даље изгледа прилично атрактивно чак и 2020. године. Ако претпоставимо да ће Apple и даље подржавати iPhone 6S, тада ће „седмици“ преостати још најмање две године - и ово је за похвалу наспрам врхунских Android паметних телефона, без обзира на цену. Поред тога, многи корисници не желе да пређу на iPhone са Face ID-ом, радије користе паметни телефон са Home дугметом и уграђеним скенером отиска прста.

Испада да се iPhone 7 може препоручити за куповину, посебно ако не желите да трошите превише новца и мислите да је iPhone SE 2020 прескуп. Ипак, дупла разлика у цени између ових модела заиста може за многе постати главни аргумент у корист „седмице“.

Стога, моја препорука је ако пронађете овај уређај по приступачној цени, узмите га и уживајте у познатом Apple квалитету. Ако ипак имате нешто мало више пара можда имате недоумицу и желите iPhone 8, онда прочитајте моје мишљење да ли вреди купити iPhone 8 u 2020.

https://www.ajfon.rs/naslovna/moje-misljenje/moje-misljenje-da-li-vredi-kupiti-iphone-8-2020-godine

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)