moje mišljenje

Зашто сам заволео Епл производе? Па тако је, једноставан за рад. Све се ради са екрана, не треба дуго времена за копање по поставкама.

Дајте MacBook Pro Windows кориснику од двадесет година, и он ће сазнати шта је прави ужитак у раду.

Знам да постоје универзалне радионице код наших представника Епла, тако да ја овде нећу причати о тим мање више универзалним радионицама за садашње кориснике Епл уређаја, него о онима који тек стасавају „клинце“. Дакле треба прилагодити радионице деци.

Ове сада радионице су за оне људе који имају неко искуство и знају да раде на неком од рачунара али шта је са онима који се тек упознају са техником, е ту би добро дошле неке радионице или семинари за децу. Моје мишљење је да би то било добро решење. Оно што је најгоре, клинци сами без упознавања не би научили да стварно искористе све погодности Епл уређаја. А онда оно по моме мишљењу најбитиније за данашње „клинце“, жива комуникација, све се може показати, одговорити на питања. Чак и то да ће научити да раде на новом софтверу.

Мој предлог је семинари, радионице у Епл продавницама Србије за клинце

Наравно, добра ствар би била на пример да постоје Епл кампови за децу. Укратко, да се направи да у Епл продавницама деца узраста од рецимо 8 до 12 година (ово је само пример, може се кориговати узраст, то треба урадити у сараднји са људима из струке, просвете) да  у три дана по три сата уче да раде са Епл технологијом. На пример, нека направе свој филм у iMovie. Да једноставо схвате да рачунар, таблет или телефон нису само за игрице или друштвене мреже.

Добро онда шта предлажеш, неки би ме питали

1. То би требало да буде бесплатно. Можемо овде на сајту , стално да ажурирамо информације о томе где, када и за које предмет ће бити радионица, из једноставног разлога, да не морају да траже информације на више места, када све то може да се нађе на једном.

2. Разговор би се водио на обичном разумљивом језику за све , без оног официјалног.

У радњи би требао да буде један посебан сто где би се седело у круг и слушало предавање. Причало би се о Mac, iPad, iPhone, па чак и о Apple Watch. Теме би биле испланиране, али може се питати било које питање и добити одговор одмах.

3. Поред упознавања са уређајима и системима, учило би се и да се ради са софтвером. Може се монтирати рецимо свој видео клип у iMovie.

На састанак би требало можда позвати познате музичаре, уметнике, фотографе, који објашњавају како се можете радити са Епл технологијом.

Овде у наставку бих предложио како би изгледао рецимо распоред за један дан.

Пример бр.1

18:00 iPad - упознавање

19:00 иPad - наставак

20:00 iWork - офис за iPad

Пример бр.2

18:00 iPhone - упознавање

19:00 iPhone - наставак

20:00 Информације о iCloud

Пример бр.3

18:00 Фотографије на Mac

19:00 Видео на Mac

20:00 Креативности са iPad

Пример бр.4

18:00 Mac - упознавање

19:00 iWork - офис на Mac

20:00 Слободна тема

Опет да напоменем, ово би све требало да буде бесплатно, улаз слободан. По мом мишљењу, а сви ви имате право на моје мишљење, ово је кул, а занимљиво је не само за почетнике, него и за ону децу која можда и имају неки Епл уређај али га не користе за креативност него само за игрице или друштвене мреже. Ово би стварно била супер прилика да науче нешто ново, упознају занимљиве људе, стекну праве другаре, не само оне виртуалне, нађу и одговоре на своја питања.

На крају ово је само моје мишљење, али како је све мање разумевања међу великим компанијама, које једино занима новац и само новац, мислим да ће ово остати само моје мишљење да би требало учити клинце да користе Епл уређаје за нешто озбиљније него само за игрице или Феисбук.

Ја ћу овим путем позвати све званичне продавце Епл уређаја, iStyle, Macola, iLike да ако мисле да мој предлог делује занимљиво, нека се јаве, да научимо оне најмлађе кориснике, да користе Епл уређаје. Моје мишљење је да ће на овај начин стећи и будуће клијенте и купце Епл уређаја.

Ако делите моје мишљење поделите овај чланак са пријатељима.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)