Kako prepoznati osobu po Case-u koji nosi na svom iPhonu?

 

Na ideju da napišem ovaj tekst sam došao kada sam otvorio fioku i video 10 futrolica koje u poslednje vreme baš i ne koristim pošto trenutno koristim Vapor 4 koja se šrafi, tako da nemam volje da stalno šrafim iznova. 

Osobe se mogu deliti na dosta načina, to je pitanje psihologije tako da i nije za ovaj sajt, ali kako mi iz sveta ajfona delimo osobe?

Šta prvo pogledate kada vidite nekog da piše poruku u javnom prevozu na primer?

Koji telefon koristi ako je iPhone, a i Vi sami koristite isti lako ćete znati da započnete priču sa tom osobom a da nije po Bontonu: "Izgleda danas neće kiša..." :-)

Pored toga što ćete videti telefon, druga stvar je Case ako se pitate zašto se preavim Englez evo odgovora: Case je po mom mišljenju univerzalan naziv i za Futrolu, Bumper, Čarapu za telefon, Torbicu, Multifunkcionalne futrole npr sa Baterijom ili Projektorom u sebi.... Case je obično upadljiv zato što na neki način kvari eleganciju iPhona ali samim tim ga čuva od posledica pada, grebanja i sl... Pa da ne dužim priču....

Silikonske futrole - Teracell, Capdase....

Ove futrole obično koriste novajlije u svetu iPhona ili osobe kojima je futrola totalno ne bitna samo da vrši svoj posao, osobe koje možda nisu htele ili pak ne žele da proučavaju ostale mogućnosti futrolica - uglavnom ovi poslednji koriste iPhone kao i drugi telefon samo zbog SMS-a i Poziva. Do 10€ im je realna vrednost.

Bumperi - Apple i kopije istih.

Izlaskom iPhona 4 kao marketinški trik a i zbog sitne zarade Apple je u svoju ponudu uvrstio Apple Bumpers koji su postali hit u svetu zajedno sa iPhone četvorkom. Ovu vrstu zaštite koriste osobe koje žele da im se vidi iPhone s' pozadine kad sednu u kafanu i stave isti na sto, osobe kojima je bitno samo čuvanje metalnog dela na iPhonu od ogrebotina, ili klinci :-) kojima je bitan šareniš. Cena istih je od 5€ pa do 20€

Alumijumske futrole ili Bamperi

Ova vrsta zaštite je veoma atraktivna stoga ovaj vid zaštite koriste osobe kojima je bitan dizajn, perfekcioniste, osobe koje drže do nekih standarda da telefon treba da ima dobru zaštitu pri padu na primer. Firma Element case je ne mnogo posle izlaska iPhona predstavila seriju Vapor bampera, ovi bamperi koriste leguru Aluminijuma koja se koristi pri izradi aviona, stoga je ova zaštita veoma dobra a i skupa cene idu i do 200€ ali zbog limited edition futrola Momo Design, Black Ops....

Brendirane futrole - BMW, Volkswagen, Audi, Nike i ostale.

Ove futrole koriste obožavaoci pojedinih firmi, u najčešćem slučaju videćete rodju gastarbajtera kako izlazi iz Mercedesa E klase, sa iPhonom sa zvezdom na poledjini. Ovakve osobe ne treba zafrkavati tipa ako nosi Mercedes futrolu da mu kažete BMW je bolji okarakterisaće Vas u najgorem slučaju kao materijalistu, ili pak ne poželjnu osobu za društvo. Ovake najčešće koštaju od 5€ pa do 35€ Uzgred ako znate gde mogu da nabavim BMW futrolicu za 4s? :-)

Zlatne futrole sa cirkonima...

Ako ste pripadnik muškog pola već čujem zvuk scrolla na mišu jer Vas i ne zanima :-)

Devojke znam da obožavate ove futrolice, naravno bez puno kiča jer Vas baš zbog toga drugarice ogovaraju. Futrole sa cirkonima, zlatnim detaljima i sl koriste devojke u glavnom od 15 pa do 25 godina starosti, koje gledaju da im se iPhone slaže uz nakit... I slično. Ovakve futrolice koštaju od 10€ pa do 300€ ova najskuplja ima dijamante, 24k zlato i rubin.

Kožna futrolica za iPhone.

Ove futrole koriste osobe sa stilom, osobe koje uskladjuju iPhone sa stajlingom na primer bela kožna jakna stil Mile Kitić, bela koža na iPhonu. Odlična kombinacija! Cena zavisi od kože ako je skaj iliti reklamno Eko koža idu i do 20€, ako je koža do 80€.

Futrole za sve vremenske uslove: LifeProof, Otterbox i sl.

Ove futrole pored ekstremnih sportista kojima jedino i ide da nose iste, nose osobe sa nesigurnošću u sebe, misle da će im stalno ispasti iPhone, pući display, ogrebati ne daj Bože i slično... Cena zavisi od kvaliteta tojest standarda, najskuplje su LifeProof 150€ i najprodavanije.

Futrole sa baterijom, projektorom, dual simom i sl.

Ove specijalne futrole koriste najviše Tech - Geekovi ili osobe u biznisu, koje su stalno zauzeti da ne mogu da napune iPhone pa koiste eksterni izvor energije. Cena ovakvih futrola variraju - baterija do 30€ Projektor u futroli koji pušta slike i video zapise iz iPhona košta 150€ Dual sim futrola do 30€

Futrole sa slikama

Dele se na slike koje su abstaktne, i slike svojih dragih. Abstraktne futrole na iPhonu nose umetničke duše, dok custom futrole slika svojih dragih koriste Mame, Tate, Bake i Deke unesto onih u novčaniku, ali ovo nećete videti u Srb, zato što se naši stari još nisu toliko modernizovali :-) mislim na osobe 60+ da ne uvredim ove u najboljim godinama.

Ultratanke futrole

Karakteriše ih debljina do nekoliko milimetara, najtanje su Cellular Line 035 koštaju 20€ i imaju samo 0.35 mm širinu. Osobe koje ih koriste mare za lepotom svog ljubimca, da održe njegov fabrički dizajn i sl.

I na kraju bez ikakve futrole

Ovakve osobe su uglavnom ozbiljne, nemaju potrebe da brinu od telefonu jer mu ne pridaju neki značaj u glavnom, menjaju isti na svakih 4-6 meseci, ili kad izadje nova generacija, ili kad se dogodi neko oštećenje, najčešće iste osobe nose crni iPhone smatraju da je to boja luksuza, da je beli za klince, i obožavaju da stave iPhone na sto kada su u društvu.

Napišite nam koju vrstu zaštite za iPhone Vi koristite, i da li odgovarate profilu osobe, po našem opisu.

ajfon.rs i Jovan kao autor teksta nemaju nameru da nekog uvrede sa istim, tekst je napisan po realnim činjenicama. Mile Kitić je naš omiljeni pevač tako da bi nam bilo žao kad bi nas loše okarakterisao zbog teksta :-)

 

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

DiggGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
O Autoru...


Jovan

Jovan Lukić, mlad i perspektivan. Interesovanje za Apple uredjaje traje već 3 godine, od kako je postao vlasnik iPod toucha, shvatio je da pored kvaliteta Apple uredjaji poseduju i performanse. Voli da customizuje svoje iUredjaje, kako sa softverske tako i sa druge strane, vidljive spolja....Na ovaj sajt je došao sa namerom da svoje znanje podeli sa drugima. :)