Želite da Vas zaposle u Apple? Šta morate znati !

 

apple

Ako želite da radite u gigantima kao što su Google i Apple, morate znati da velike kompanije puno obraćaju pažnju na detalje, a "Capital" je izdvojio devet stvari koje morate znati.


1. Diploma prestižnog univerziteta značajno uvećava šanse da budete pozvani na razgovor za posao.2. Kompanije traže ljude koji su imali značajno i relevantno radno iskustvo tokom školovanja. Neće vam pomoći ukoliko ste se sa 19 godina bavili sporednim poslovima, koji nemaju veze sa vašom strukom.

3. Bitan je izbor predmeta na studijama (pitanje je koliko se može primijeniti kod nas), a bitne su finansije, marketing i informatika.

4. Ove kompanije cijene volontiranje, jer vole da ljudi budu posvećeni svojim zajednicama. Najbolje je da nekoj dobrotvornoj organizaciji ponudite svoju pomoć za određenu vrstu marketinga.

5. Morate biti dobar govornik i dobri u komunikaciji sa ljudima, izražavati se jasno i profesionalno.

6. Poželjno je učestvovati u istraživačkim projektima na fakultetu, i biti u dobrom odnosu sa profesorima. Preporuka može biti veoma bitna.

7. Google i Apple traže poznavanje i sposobnost za obavljanje različitih pozicija i zaduženja unutar kompanije.

8. Veće šanse imate ukoliko u vama prepoznaju preduzetnički duh.

9. Prosjek ocjena na fakultetu nije presudan, jer se više traži uspjeh u nekoj određenoj oblasti.

 

 

 

 

 

O Autoru...


SvemirSvemir Sarčević,
legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju davne 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. Čovek na slici pored njega da li ga poznajemo? :-)