Appleov najnoviji patent "zaštitnički motorizovani ekran"

Kao što je prvobitno otkrio Apple Insider, najnoviji patent Apple-a opisuje novi sistem koji implementira u realnom vremenu motorizovani Screen Protector za smartphone ili drugi uređaj, koji karakteriše to da se uvlače elementi u smislu kada uređaj pada, a onda da se "izbace" i prikazu i  da ga na taj način zaštiti.

Prijava patenta Apple se zove "Aktivna zaštita za ekran elektronskih uređaja", koja je objavljena od strane SAD za patente i žigove (USPTO) u sredu, 21. oktobra, 2015. godine.

Kao što je već pomenuto, sistem funkcioniše tako što kartice koje mogu da izadju napolje i da se  proširuju tj. da preko displeja sa zaobljenim komadima koji stvaraju tampon, da stvore zonu između zemlje i ekran telefona.

patent-2

Novi sistem zaštite telefona bi koristio senzore koji su već instalirani na uređaju, kao što su žiroskop i akcelerometar, da osete kada je uređaj krenuo da pada ka zemlji. Apple takođe navodi da se kamere mogu koristiti da se oseti kada je uređaj naglo počeo da skreće ka nečemu, korišćenjem specijalizovanog softvera za snimanje zvuka pokreta.

"Active patent screen protector" Apple je prvi put podneo zahtev u aprilu 2014. godine a Tison B. Manullang, Stephen B. Linch i Emeri A. Sanford kao svoje pronalazače.

Ovo je svakako jedna u nizu Apple-ovih više nego zanimljivih ideja, posebno za kompaniju koja je toliko fokusirana za estetiku.

Kako se vama sviđa ideja?

 

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

DiggGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It

 

O Autoru...


Lazar

 

Lazar Stanojević, mlad, ambiciozan, veliki zaljubljenik u tehnologiju, najviše u Apple uredjaje. Ljubav ka Apple-u se rodila kupovinom iPhone-a 3Gs 2009. godine. Od tada koristi samo iUredjaje. Timu se priključio 2014 u želji da upotpuni sadržaj i podeli svoja iskustva. :)