Siri će odgovoriti na muzička pitanja samo pretplatnicima Apple Music

 

Takav je Apple.

Nedavno je završena besplatna tromesečna pretplatu na Apple muziku, i sada oni koji su iskoristili taj period i odustali od pretplate, počinju da se suočavaju sa nekim ograničenja. Ovo ograničenja nisu kako se ispostavilo samo uskraćivanje pristupa Apple Music, nego i funkcijama treće strane u vezi sa muzikom.

siri-music

Dakle, pre neki dan Tome Konrad je utvrdio da ako pitate Siri da prikaže najpopularnije pesme u Sjedinjenim Američkim Državama, a niste pretplatnik Apple Music, pomoćnik jednostavno odbija da ispuni zahtev. Na isti način Siri odgovara i na pitanja o popularnim pesmama proteklih godina, na primer, ’80.

Ako se vlasnik iOS uređaje pretplati na muzičku uslugu, glas pomoćnika će se otvoriti da vidi "Top Songs" u Apple Music.

Zanimlјivo je ako pitate Siri da pokaže najpopularnije filmove, pomoćnik preusmerava korisnika na iTunes i pitao ga da li želi da kupi titulu interesa. Ali Apple Music je odlučila da sledi drugačiju strategiju. Naravno, kako bi se inače promovisala nova uslugu ako ne ucenivanjem. Apple to dobro zna da radi.

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

DiggGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
O Autoru...

Svemir

 

Svemir Sarčević, legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. :-)