Želite da se zaposlite u Apple? Probajte da odgovorite tačno na ova pitanja

Apple zaposleni

"Šta Vas dovodi ovde danas?"

Apple je poznat po tome što je jedno od najizazovnijih i najuzbudljivijih mesta za rad, tako da nije iznenađujuća činjenica da dobijanje posla u Apple-u nije nimalo lak zadatak.

Kao Google i druge velike tehnološke kompanije, Apple postavlja kako tehnička pitanja na osnovu Vašeg prethodnog radnog iskustva, tako i neka u vidu zanilmljivih mozgalica.
Naleteli smo na neke zanmljive postove objavljene na Glassdoor-u gde smo pronašli neke od najtežih pitanja koja su postavljana kandidatima.
Neka pitanja zahtevaju rešavanje lukavih matematičkih problema, dok su druga jednostavna, ali ipak dovoljno neodređena da vas sve vreme drže u neizvesnosti.

1. "Objasnite osmogodišnjaku šta je modem/ruter i njegove funkcije."
2. "Ko Vam je najbolji prijatelj?"
3. "Ako imate 2 jaja, i želite da znate koji je najviši sprat sa kojeg možete ispustiti jaje bez lomljenja istog, kako bi ste to uradili? Šta je optimalno rešenje?"
4. "Opišite zanimljiv problem i kako ste ga rešili."
5. "Koliko dece se rađa svaki dan?"
6. "Imate 100 kovanica položenih na stolu, svaki poseduje glavu i pismo. 10 od njih su glavama gore, 90 su pismom gore. Vi ne možete osetiti, videti ili na bilo koji drugi način saznati koje strana je gore. Razdvoji kovanice u dve gomile tako da je isti broj glava u svakoj gomili.”
7. "Opišite sebe, šta vas oduševljava?"
8. "Ako Vas unajmimo, na čemu bi želeli da radite?"
9. "Postoje tri kutije, jedna sadrži samo jabuke, jedna sadrži samo pomorandže, a jedna sadrži i jabuke i pomorandže. Kutije su pogrešno označene tako da nema oznake koja identifikuje stvarni sadržaj kutije. Otvaranjem samo jedne kutije, i bez gledanja šta je u kutiji, uzmate jedan komad voća. Gledajući u plod, kako možete odmah označiti sve kutije ispravno? "
10. "Scenario: Bavite se ljutim kupcem koji je čekao pomoć poslednjih 20 minuta i koji se pobunio i izazvao nemir. Kupac tvrdi da je dovoljno da samo pređe ulicu i ode do Microsoft prodavnice da bi kupio računar koji želi. Rešite ovaj problem."
11. "Možete li da sračunate troškove ove olovke?"
12. "Čovek Vas poziva da pogledate njegov stariji računar koji je u suštini za đubre. Šta bi ste uradili? "- Apple nega At-Home konsultant kandidat
13. "Jeste li pametni?"
14. "Kakvi su vaši neuspesi, i šta ste naučili od njih?"
15. "Da li ste se ikada neslagali sa odlukom nekog menadžera, i kako ste pristupili neslaganju? Dajte konkretan primer i objasnite kako ste rešilii ovu neslaganje, šta je bio konačni ishod, i kako bi Vas ta osoba opisala danas."
16. "Stavili ste čašu vode na gramofon i počeli polako da povećavate brzinu. Šta se dešava prvo - da li će čaša iskliznuti, prevrnuti, ili se voda razleteti "
17. "Recite mi nešto što ste uradili u svom životu na šta ste posebno ponosni."
18. "Da li ste kreativni? Šta možete da smislite nešto kreativno?”
19. "Šta je važnije, rešavanje problema kupca ili stvaranje dobrog iskustva?"
20. "Zašto je Apple promenio ime iz Apple Computers Incorporated u Apple Inc.?"
21. "Izgledate kao prilično pozitivna osoba, šta Vam može pokvariti raspoloženje?”
22. "Pokažite mi kako bi pokazali mušteriji ste spremni da im pomognete samo korišćenjem svog glasa."
23. "Šta Vas dovodi ovde danas?"
24. "Ako Vam je data tegla sa mešavinom kovanog novca, i Vi izvučete jedan i okrenete ga 3 puta, i dobijete određen redosled glava-glava-pismo, kakve su šanse da ste izvukli fer ili nefer novčić?"
25. “Kakav je bio Vaš najbolji dan u poslednje 4 godine? Kakav je bio vaš najgori?"
26. "Kada uđete u Apple Store, kao kupac, šta ste prvo primetili u vezi prodavnice / kako ste se osećali kada ste prvi put ušli?"
27. "Zašto želite da se pridružite Apple-u i šta će Vam nedostajati na Vašem trenutnom poslu ako Vas Apple unajmi?"
29. "Šta bi želite da uradite 5 godina od sada?"
30. "Kako bi testirali toster?"

 

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

RedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
O Autoru...


Autor Aleksandra Madžoski

Aleksandra Madžoski, novinar, pasionirani zaljubljenik u tehnologiju i inovacije - pogotovo one koja izlazi iz Apple radionice. Svoje vreme upotpunjuje proučavanjem novih tehnologija a ostatak slobodnog vremena za marketing i prodaju. Uživa u druženju s kreativnim ljudima, svojim iUređajima, voli da ima ispunjen dan. :-)