Tinejdžeri sve češće biraju Apple Watch i iPhone

apple watch

Vremena se menjaju, a sa njima i interesovanja mlađe generacije koja je dokazala i investiciona firma Piper Jaffray. Rezultati su bili veoma zanimlјivi: tinejdžeri sve češće biraju Apple Watch i iPhone.

Od 6500 ispitanika, američkih tinejdžera sa prosečnom starošću od 16,5 godina, pametne satove poseduje samo 12% . Ovo su podaci u ovom trenutku. Međutim njih 71%  vlasnika pametnih satova (od onih 12% koji poseduju pametan sat) ima - Apple Watch. To jest, nosivi uređaj iz Apple-a je u vođstvu na američkom tržištu kod mladih. Prema analitičaru Gene Munsteru, razlog za takvu popularnost Apple Watch-a je vodeća pozicija iPhone na tržištu pametnih telefona.

Međutim broj tinejdžera koji koriste pametne satove, sada je niža nego što se pretpostavlјalo u prognozama 2014. kada je Apple najavio svoj noseći gadžet. Tada je 7% mladih ispitanika već imalo u vlasništvu pojedinih proizvođača SMART-sat, dok je njih 16% želelo da ima «iWatch» za $ 350, koji je trebalo da kompanija pusti u prodaju.

Što se tiče iPhone-a broj mladih koji poseduju pametni telefon kompanije Apple je porastao sa 67% (rezultat ankete od prošle jeseni) na 69% . U isto vreme 75% ispitanika će izabrati iPhone kao svoj sledeći smartphone (Ova cifra je porasla u odnosu na jesen za 1%).

 

 

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

DiggGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
O Autoru...

Autor Svemir Sarčević

 

Svemir Sarčević, legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. :-)