Zaustavlјena postrojenja za proizvodnju Sony kamera za iPhone

sony

Пре три дана, на острву Kyushu (Јапан) догодио се снажан земљотрес са магнитудом од 6,5 поена. Земљотрес је изазвао разоран ударац једној од фабрика у свету познатој као Sony. Тамо је производи ЦМОС сензора за камере десетина брендова паметних телефона. Ту су развијене и камере за неколико генерација iPhone и iPad.

Фабрика је радила у последњих 3-4 година без заустављања, међутим сада је потпуно заустављена производња. Влада Јапана и управа Sony су тренутно ангажоване у процени штете и када ће у будућности фабрика наставити са нормалним радом сада је тешко рећи.

Још једна фабрика јапанског произвођача са истим специјализацијом се такође налази на отсрву Kyushuа у Нагасакију. Ова фабрика је колевка сензора слике ЦМОС али овај земљотрес није толико утицао на посао ове фабрике и она делимично не ради.

Такав тежак ударац највећим компанијама за снабдевање сензора камера може да изазове одређени дефицит у производњи. Данас, 40% на тржишту паметних телефона има инсталиран модул од Sony. Администрације компанија кажу да имају довољно залиха резерви (које нису уништене) и то ће бити довољно да задовољи потребе до поновног отварања фабрика.

 

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

DiggGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 (једини) власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)