Glavni inžinjer iz Tesla automobila i Aston Martina prešao u Apple

Tesla-Apple

Можда долази iPhone на точковима?

Чини се да Епл озбиљно прави своје возило, а све гласине у вези са мистичним дизајном Apple Car (Titan), могу имати сада и добар смисао.

Епл тим је добио новог веома вредног радника. Компанија је ангажовала Chris Porritt, који је радио као главни инжењер електричних производа у Тесли. Занимљива коинциденција, али тачно пре четири месеца, Епл је напустио Steve Zadeski, који је био на челу тајног пројекта за развој електричних возила у оквиру компаније.

Chris Porritt

Chris Porritt има импресивну каријеру и биографију. Од 1997. до 2013. Porritt је радио у Астон Мартин, где је надгледао пројекте као што је супераутомобил Aston Martin One-77 DB9 и V12 Vantage. 2013. постао је радник Тесле. У року од три године рада у компанији, Porritt је направио одличан однос са оснивачем компаније Elon Musk.

У последњих неколико месеци између Епл и Тесла се стално дешавају неке кадровске промене и размењују талентовани радници. И ако је производња аутомобила за Elon Musk - уобичајена ствари, зашто Епл узима инжењере из аутомобилске компаније – питање (тренутно) без одговора. 

Мало је вероватно да је такво ангажовање запослених у вези са следећим ажурирањем за Mac рачунаре или iPhone.

 

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

DiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 (једини) власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)